Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Wie inspireren jou?

Voorvechter
Eรฉn van mijn inspiratiebronnen is Joke Smit, ze vervulde een pioniersfunctie voor de Nederlandse vrouwenemancipatie. Een hele generatie vrouwen voelde zich door haar geรฏnspireerd om hun leven anders in te richten dan van hen werd verwacht.
ย 
๐—ฃ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„
Er is ook een prijs naar haar vernoemd: De Joke Smitprijs. Dat is een tweejaarlijkse Nederlandse regeringsprijs voor een persoon, groep of instantie die een fundamentele bijdrage levert aan de verbetering van de positie van de vrouw.
Deze ontwikkelingen van de vrouwenrechten interesseert mij enorm. Als vrouw, moeder en ook als coach. Van de gebaande paden af, een nieuw pad maken, je eigen pad ontdekken en gaan volgen! Dream it, wish it, do it!
ย 
๐—ญ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป
Heb je de serie ‘De zeven zussen’ ook gelezen? In die serie krijg je een kijkje terug in de tijd, ongeveer 100 jaar geleden. De verhalen worden verteld vanuit de vrouw. Heftig soms om te lezen en wat een grote stappen zijn er gezet de afgelopen 100 jaar.
Vrouwen mochten toen nog niet studeren, ze werden uitgehuwelijkt en waren ondergeschikt aan de man. (Helaas nog steeds in bepaalde delen van de wereld๐Ÿ˜ž).
Zo kregen vrouwen pas in 1922 actief kiesrecht, dit jaar 100 jaar geleden! Wat ben ik dankbaar dat ik gister weer mijn stem mocht uitbrengen!
ย 
Door te weten waar we vandaan komen, kunnen we vandaag de dag dankbaar zijn voor waar we nu staan. Maar ook belangrijk is het besef dat die grote veranderingen kwamen door pioniers, door voorvechters. Ze legden zich niet neer bij hun lot, maar gingen ergens voor staan. Heel inspirerend vind je niet?
ย 
Ben die vrouwen heel dankbaar voor al het werk dat ze gedaan hebben! En ik probeer er ook een steentje aan bij te dragen door vrouwen te helpen
-zichzelf beter te leren kennen,
-hun dromen te ontdekken en na te leven,
-belemmerende patronen te doorbreken,
-in zichzelf te gaan geloven,
-goed op zichzelf te gaan passen en
-ook van zichzelf een prioriteit te maken!๐Ÿ’•
ย 
Wie inspireert jou? en hoe kijk jij tegen dit thema aan?
Deel het in een reactie!
Ps: wil jij de eerste stappen zetten in het doorbreken van jouw niet-helpende patronen?
ย 
Kies voor mijn online training: Patronen doorbreken voor meer rust en geluk ๐Ÿ€