Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Over mij

Ik ben Froukje Huitema en woon met Arno en onze 3 kinderen in Scharsterbrug (tussen Sneek, Heerenveen en Lemmer). In onze historische boerderij heb ik mijn coachpraktijk voor Persoonlijke ontwikkeling en Lifecoaching.

Na het VWO koos ik na lang wikken en wegen de studie Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vond het lastig om keuzes te maken, dus ik koos een studie waarmee je (zo werd gezegd) alle kanten nog op zou kunnen. Als ik mezelf beter had gekend op dat moment had ik een socialere studie gekozen, meer mensgericht.

Maar achteraf is makkelijk praten! En ik kijk terug op een leuke
studieperiode en gezellige studentenjaren op kamers in Groningen.
Vervolgens was het een logische stap om als jurist aan het werk te gaan.
Dat was in het begin zo zwaar. Ik zat er dagelijks met een rode blos van inspanning en onzekerheid. Bij thuiskomst plofte ik uitgeput op de bank neer. Ik was toen iemand die het allemaal perfect wilde doen en was bang om fouten te maken. En dit
eiste zijn tol. Naast de vermoeidheid kreeg ik ook fysieke klachten. Dus veel bezoekjes aan de fysio, osteopaat, manueel therapeut, cesartherapeut enz. De tennisles en ook andere bezigheden werden geschrapt door een pijnlijk lijf en een gebrek aan energie.

In 2011 werd ik moeder en ging er wat druk van de ketel. Ik genoot van de moederrol. En ik had een argument, buiten mezelf om, om een stapje terug te doen als jurist. Ik kon het eindelijk verantwoorden dat ik parttime ging werken. Terwijl ik daarvoor ook die keuze had, maar mezelf dat niet toestond. “Wat zullen ze wel niet van me denken, hup doorzetten” dacht ik dan. Ik besef nu dat je je eigen leven leidt en keuzes mag maken die bij je passen.

Zoals je leest was ik mezelf jarenlang aan het voorbijrennen. Ik denderde maar door. “Niet klagen, maar dragen” dacht ik vaak,
en: “nog even doorzetten”, “overal is wel wat”. Ik probeerde
alle ballen in de lucht te houden. Ik wilde het allemaal zo graag goed doen, maar was niet meer bezig met wat goed is voor mij. 

Ik liep uiteindelijk vast en heb daarna de keuze gemaakt om van mezelf een prioriteit te maken.

 

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen

Ik dacht altijd dat ik het allemaal alleen moest doen, dat hulp vragen zwak is. Maar ik ben zo blij dat ik toen toch de hulp van een coach gezocht heb. Wat je bij een coach leert, leer je niet op school. Zo leerde ik dat ik niet alle ballen meer in de lucht hoefde te houden, keuzes mag maken die bij mij passen en de lat een stuk minder hoog mag leggen.

Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en ontslag genomen als jurist en me omgeschoold tot Lifecoach.

Ik doe nu werk dat zo goed bij mij past, het voelt niet eens als werk. Ik voel een sterke drive om vrouwen die de lat te hoog leggen, zichzelf wegcijferen en vaak moe en onzeker zijn te begeleiden naar meer rust, meer energie en meer zelfvertrouwen.

Ik heb zelf ervaren dat dit kan, het is echt mogelijk! 

Nog wat weetjes over mij:
-Op een boerderij in Oudehaske (een dorp dichtbij Heerenveen
en Joure) ben ik geboren en getogen. Ik kom uit een gezin met
5 kinderen en ben de 2e in rij. Ik ben een echt familiemens. We
deden vroeger graag spelletjes en maakten vaak legpuzzels. Dat
doe ik nu nog steeds graag!
-Ik houd van gezelligheid en een feestje maar kan ook genieten
en opladen in mijn eentje.
-Daarnaast rijd ik graag op onze quad in ons weiland en zit ook graag bij Arno achterop de motor.

Jouw verhaal
En nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Herkende je iets van wat ik schreef of liep jouw pad totaal anders?

Zijn wie je bent
Ik ben dankbaar dat ik nu anderen mag helpen. Ik gun het jou om in contact te komen met jouw unieke kwaliteiten en kracht, om meer veerkracht te hebben en ook van jezelf een prioriteit te maken. Zodat jij (weer) geniet van het leven!  

Hoe werkt coaching?
Onbevooroordeeld en met empathie luister ik naar jou. We voeren verdiepende gesprekken en doen oefeningen. Dit kan in mijn praktijkruimte, online of wandelend in de natuur. Je wordt je bewust van alles dat van belang is om in balans te komen en krijgt concrete handvatten waarmee je verder kunt. Het resultaat? Je cijfert jezelf niet meer weg en ervaart meer rust, meer energie en meer zelfvertrouwen.

Wil jij dat ook?
Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,
Froukje