Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Coaching voor bedrijven

Een veerkrachtige werknemer die vitaal en gelukkig is, is van grote waarde voor uw organisatie. 

Als er wordt geïnvesteerd in vitaliteit en veerkracht, komt dit ten goede van de energie, motivatie en productiviteit van de werknemers.
Ook draagt het bij aan verzuimpreventie en verzuimreductie. 

 

Coaching leidt tot minder verzuim, duurzame gedragsverandering en betrokken medewerkers

Balans- en Vitaliteits-check, een persoonlijke APK

Tijdens de Balans- en Vitaliteitscheck wordt met behulp van een vragenlijst en een persoonlijk gesprek de balans opgemaakt. De deelnemer maakt als het ware zijn/haar ‘APK’ op.
Deze check kan preventief ingezet in het kader van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.   
Ook kan deze check worden ingezet als iemand (deels) ziek is of niet lekker in zijn/haar vel zit. In dat geval wordt de check vaak ingezet als de start van een coachtraject.

De balans wordt opgemaakt op de volgende 5 vlakken:

Deze 5 dimensies zijn:

*Mentale fitheid, mentale kracht: Waar het gaat om het krijgen van meer rust in het hoofd. Effectief kunnen omgaan met belemmerende gedachten. Bereidheid om te leren en te vernieuwen. Vermogen om veerkrachtig te reageren op veranderende omstandigheden/tegenslagen. Ontwikkelen van een helpende mindset.

*Sociaal-Emotioneel
Over het (h)erkennen van en effectief leren omgaan met de eigen emoties en die van de ander. In staat zijn jezelf goed uit te drukken in communicatie met anderen. Over het aangeven van grenzen, over assertiviteit.

*Eigen Regie (Pro-activiteit)
Van jezelf een prioriteit maken. De regie nemen over je eigen leven, je gezondheid en vitaliteit. Over intrinsieke motivatie, mate van zelfsturing, commitment en focus, enthousiasme, passie, verlangen, energie en pro-activiteit.

*Zingeving
Helder zicht krijgen op: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat vind ik werkelijk belangrijk? Dit zal bijdragen aan het gevoel stabiel, tevreden en gelukkig te zijn.

*Fysieke balans
Beweging, gezonde voeding. Toekomen aan echte ontspanning in het dagelijks leven. Het verhogen van het energielevel. Bij te weinig ontspanning is er vaak sprake van roofbouw wat leidt tot stress/burn-out klachten. 

Stress, vermoeidheid, overspannenheid, burn-out

Indien er mogelijk sprake is van (langdurige) stress wordt een aanvullende vragenlijst ingezet. De mate van stress en vermoeidheid wordt op die manier goed in beeld gebracht, alsmede de herstelbehoefte na het werk, het cognitief functioneren en de stressbronnen op het werk.

Aan de hand van de uitkomst van de Balans- en Vitaliteitscheck en eventueel de vragen over stress en vermoeidheid, wordt de persoonlijke balans opgemaakt. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld en de eerste stappen gezet om weer in balans te komen of in balans te blijven.

 

Persoonlijk coachtraject

Een persoonlijk coachtraject ziet er als volgt uit:

 Kennismakingsgesprek 30 minuten

– Balans- en Vitaliteitscheck en opstellen plan van aanpak in een gesprek van 90 minuten

– X aantal vervolg-coachsessies van elk 75 minuten (afhankelijk van de coachvraag en de mate van stress/vermoeidheid/onzekerheid)

– Analyse op gebied van Stress- en Burn-out 

– DISC- en Drijfverenanalyse

– Samenvatting voor cliënt na elk gesprek

– Tussen de coach-sessies ongeveer 1 à 2 keer per e-mail of Whatsapp contact mogelijk bij vragen of even sparren.

– Inclusief extra informatie, opdrachten, tips, tools en oefeningen voor thuis

– Inclusief mijn gids en werkboekje over Ontspannen en optioneel mijn gids en werkboekje over Hooggevoeligheid (HSP)

– Inclusief mijn online training over Patronen doorbreken voor meer Rust en Geluk

Voor een coachtraject kan ik een offerte op maat maken, met daarin het aantal vervolg-coachsessies afhankelijk van de coachvraag.

Workshop of training

Bent u op zoek naar een workshop of training voor uw team?
Als gediplomeerd Vitaliteitstrainer kan ik dit verzorgen op locatie of met een groep van maximaal 5 personen op mijn coach-locatie, een authentieke Stelpboerderij met uitzicht op eeuwenoude kastanjebomen.

U kunt kiezen uit verschillende thema’s, maar in overleg is een ander thema ook mogelijk.

Werk-privé Balans

Meer rust en geluk in je leven

Werkgeluk

Gezonde leefstijl

Burn-out preventie

Over mij

Ik ben Froukje Huitema. Met mijn man en onze 3 kinderen wonen en werken we op een boerderij in Scharsterbrug, een dorp dichtbij Joure, Heerenveen, Lemmer en Sneek. Mijn achtergrond ligt in de juridische wereld waar ik bijna 10 jaar als jurist gewerkt heb. Deze wereld bleek niet te passen bij wie ik ben.
Ik leerde mezelf toen veel beter kennen, volgde mijn hart en schoolde mij om tot coach en trainer.
Ik ben inmiddels Lifecoach, Stress- en Burn-out coach, HSP-coach, Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach, DISC en Drijfveren specialist en Vitaliteitstrainer.

Ik ben daarnaast ook NOBCO-coach. NOBCO staat voor Nederlandse Orde van Beroepscoaches en is een beroepsorganisatie voor professionele coaches met een erkende coach-opleiding en minimaal een HBO-opleiding. Ikzelf heb een erkende coach-opleiding en een afgeronde universitaire studie (Rechten) en school me continue bij. Daarnaast werk ik volgens de Internationale Ethische code van de NOBCO.

Zakelijke opdrachtgevers

Ik werk(te) voor opdrachtgevers zoals de Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Gemeente de Fryske Marren, ziekenhuizen, zorginstellingen, basisscholen, middelbare scholen en het bedrijfsleven (zoals advocaten- en accountantskantoren), zoals De Vries en Partners Accountants en Adviseurs, Bureau Kwalitas. 

Ervaringen

Op de pagina Ervaringen zijn veel reviews te vinden van klanten. Ook op Google staan ze. Hieronder deel ik een paar:

Even kennismaken

Lees jij dit als HR-medewerker of leidinggevende of lees je dit als medewerker en ben je benieuwd wat ik voor jou of jullie organisatie kan betekenen? Neem dan even contact met me op, dan plannen we een vrijblijvend, oriënterend gesprek in. Dit gesprek kan telefonisch, online, op jullie locatie of in mijn praktijkruimte. Ik kijk er naar uit om met jou/jullie samen te werken en bij te dragen aan jouw werk-privé balans, vitaliteit, veerkracht en geluk
en bij te dragen aan vitale, veerkrachtige en gelukkige medewerkers! Door persoonlijke coaching of middels een workshop of training.