Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Ervaringen

review maaike

“Ik ben weer mijzelf & misschien nog wel een leukere versie dan ooit!!

Froukje heeft door middel van fijne gesprekken, goede uitleg & prettige wandelingen; mij weer in de juiste richting naar mijzelf gebracht! Ik was zoekende naar zelfvertrouwen en rust. Ik ging vaak over mijn eigen grenzen heen, bijvoorbeeld om te klaar te staan voor anderen. Maar ik vergat dan snel mijn eigen gevoel en daardoor vergat ik ook om op tijd rust te nemen. Ook was ik altijd erg streng voor mijzelf, ik zei altijd; nog even doorzetten en nog even doorgaan!! Bij vrienden dacht in altijd: laat de rest maar praten, mijn verhaal is niet belangrijk. Inmiddels plan ik mijn ME-TIME avonden in, geef ik gelijk mijn grenzen aan en zit ik bij vrienden trots ‘mijn verhaal’ te vertellen! En dat voelt zo goed!! Ik ben zo blij met Froukje en ben haar ook heel erg dankbaar, vanaf dag 1 voelde ik mij op m’n gemak en nu zal ik haar, en onze gesprekken nooit meer vergeten! Ik zou Froukje echt aan iedereen aanraden!🍀

Tessa, 28 jaar
——————

“Ik ben zekerder van mezelf, leef bewuster en heb de innerlijke rust gevonden

Sinds ik moeder ben, is mijn leven erg veranderd. Alleen wilde ik alles nog net zo (goed) doen als voorheen… Ik piekerde veel en twijfelde daarnaast aan mijn baan, paste deze nog wel bij mij?
Ik was mezelf even kwijt en klopte bij Froukje aan voor hulp.
Ik kende Froukje nog van vroeger en volgde haar al op de socials. Hierdoor had ik er van tevoren eigenlijk al een goed gevoel bij. En dat gevoel klopte. Ik heb de gesprekken met Froukje als vertrouwd, inspirerend en ontzettend fijn ervaren.
Froukje coacht je op een manier waarbij ze duidelijk aan de zijlijn meeloopt en -denkt en ze jou zelf alles laat ontdekken.
Doordat ik erachter ben gekomen wat mijn kernwaarden zijn, wat ik belangrijk vind in het leven, ben ik zekerder van mezelf en leef ik ook bewuster. De innerlijke rust die ik zocht, heb ik ook gevonden.
Ik gun iedere vrouw een coach als Froukje en kan haar van harte aanbevelen!”

Sanne, 32 jaar

———————-

“Ik kies vaker voor mezelf, geef meer mijn grenzen aan, pak meer momenten van rust en het lukt me beter om te genieten van het nu.

Na jaren van onrust op diverse vlakken, kwam ik vorig jaar ook nog in de medische molen terecht. Er lag echt even te veel op mijn bordje.

Froukje heeft me vervolgens in mijn eigen tempo kennis laten maken met mezelf. Ik heb geleerd hoe ik in elkaar steek, waarom ik denk zoals ik denk, wat ik echt belangrijk vind in het leven en waar ik mijn energie wel of niet in wil steken. Stapje voor stapje kwam ik er onder andere achter dat ik al van kinds af aan heel veel van mezelf vraag en vooral bezig ben met andere mensen tevreden houden. Froukje kan heel goed en visueel uitleggen hoe je brein werkt en hoe jij hier invloed op hebt. Inmiddels kies ik vaker voor mezelf en geef ik meer mijn grenzen aan. Ik pak meer momenten van rust en het lukt me beter om te genieten van het nu.

Ik werk aan een nieuwe versie van mezelf en ben daar nog lang niet klaar mee. Dankzij Froukje pas ik nu veel beter op mezelf.
Voorheen leefde ik vooral vanuit mijn hoofd… nu leef ik meer vanuit mijn hart.
Bedankt Froukje!!”

Sonja, 33 jaar

—————-

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven 

“In juli 2021 had ik het gevoel dat ik géén balans meer had tussen mijn werk en mijn privé. Daardoor raakte ik mijzelf ietwat kwijt. Ik had sterk het gevoel of ik het nooit meer goed genoeg kon doen. Ik kon alles moeilijk loslaten en ik raakte het overzicht helemaal kwijt. Door dit alles werd ik erg moe. Ik was eigenlijk aan het overleven, wat enorm vervelend voelde.

Toen hoorde ik van dichtbij goede verhalen over Lifecoach Froukje uit Scharsterbrug. En ik heb haar gebeld. Na een héél fijn kennismakingsgesprek met haar ben ik daar een paar keer geweest.

Dat was een ontzettende goede keuze. Froukje heeft mij enorm geholpen met alles wat ik hierboven heb beschreven. Ze gaf mij allemaal goede tips en werkwijzen, waarmee ik aan de slag kon gaan.

Vanmorgen was mijn laatste keer bij Lifecoach Froukje. Ik reed naar haar toe en ik werd mij echt bewust van mijn eigen groei. Alles, ja, echt alles is verbeterd. En natuurlijk zal ik in de toekomst nog wel eens terugvallen, maar ik weet nu, hoe ik het aan kan pakken.

“Soms moet je veranderen om jezelf te blijven”

Froukje…SÚPER bedankt voor ALLES en ik ben zó blij dat ik jou heb mogen leren kennen!”

Kornelia Hornstra, 50 jaar
(Review hierboven ook als foto)

——————-

“We were born to be real, not to be perfect”

Deze quote slaat de spijker op zijn kop!
Al heeft dat bij mij even geduurd voordat ik dat zo kon voelen en naar kan kijken. 2021 was voor mij een zeer bewogen jaar. Dat met veel drukte, stress en hoofdpijnen gepaard ging.
Het moest anders, maar hoe?

Via een vriendin kreeg ik de tip om eens contact op te nemen met Froukje. Zij kon mij weleens de handvaten geven om weer de rust en balans terug te krijgen in mijn leven. En ook om weer ‘liever’ te zijn voor mijzelf.

Ik ben namelijk dat zorgzame type en die perfectionist die alleen maar dacht aan anderen. Ik was alleen maar aan het rennen en vliegen en vergat mezelf. Alle ballen die ik in de lucht wilde houden vielen nu juist op de grond. Het was niet meer vol te houden.

Vanaf het eerste gesprek bij Froukje voelde het gelijk goed en vertrouwd. Froukje heeft mij in een korte tijd al in laten zien dat het ook anders kan en juist moet.
De fijne gesprekken en huiswerk opdrachten hebben mij zo ontzettend geholpen.

Als ik terugblik en kijk waar ik nu sta, dan ben ik ontzettend trots!
Ik heb weer meer de rust gevonden. Maak betere afwegingen. Durf nee te zeggen en mijn grenzen aan te geven. Ik plan weer meer me-time in. Kortom er is een betere balans in mijn leven.
Ik ben Froukje daar ontzettend dankbaar voor. Door haar fijne coaching heeft zij er voor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta.
Froukje blijft, ook al is het nu op de achtergrond, altijd onderdeel van mijn leven. Iedereen zou een Froukje moeten hebben! Super bedankt voor de afgelopen maanden.”

‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’

Wieke, 42 jaar 
———————–

Vaak luisterde ik niet naar wat IK wilde, maar zei ik ‘ja’ terwijl ik ‘nee’ voelde. 

“Ik kwam bij Froukje omdat ik een oprechte “klik” voel met haar. Ik wilde heel graag hulp bij het vinden van mezelf. Al een tijd liep ik tegen belemmerende gedachten en gevoelens aan, waardoor ik het moeilijk vond om voor mezelf te kiezen. De kritische gedachten, het vele piekeren en de twijfels over mezelf als persoon, brachten veel onrust met zich mee. Vaak luisterde ik niet naar wat IK wilde, maar zei ik ‘ja’ terwijl ik ‘nee’ voelde, ik maakte keuzes die niet goed bij mij pasten. Hierdoor kreeg ik een burn-out.

Froukje heeft mij veel inzichten gegeven in mezelf. Elke sessie heb ik oprechte interesse & warmte gevoeld, daarnaast is Froukje praktisch. De oefeningen, overzichten, boeken, tips & de berichten via de app, maakten dat ik mezelf steeds beter ging begrijpen en het inzicht & vertrouwen in mezelf groeide.

Het traject met Froukje heeft me opgeleverd dat ik mild mag zijn tegen mezelf, dat rust en ontspanning net zo belangrijk zijn als inspanning. Dat me-time en gezond egoïsme juist meer oplevert!

Froukje heeft ook veel kennis van HSP, dat was iets wat ik al vermoedde bij mezelf, maar waarvan ik vooral de nadelen zag. Froukje liet me inzien wat de mooie kanten hiervan zijn & gaf me handvaten hoe hiermee om te gaan in het dagelijkse leven. Het voelde als erkenning.

Door de coaching van Froukje heb ik dingen durven uitspreken, blijf ik tegenwoordig dichterbij wat IK wil, zodat ik de verbinding met mijn gevoel houd. Ik vind meer rust in mezelf & weet wat ik kan doen als er een belemmerende gedachte voorbijkomt.

Froukje is een kundige coach, is betrokken en durft ook kritisch te zijn & te confronteren waar nodig. Ook mooi hoe ze zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, dat maakt het persoonlijk en voelt heel vertrouwd & dichtbij.

Marjan Mienstra, 41 jaar

——————

De regie terug over m’n leven
“De reden dat ik contact zocht met Froukje was dat ik het gevoel had van: Is dit het nou in het leven? Wat wil ik in het leven en wie ben ik? Froukje laat je door gesprekken en verschillende opdrachten nadenken over hoe je wilt dat je leven eruit ziet en wat je dan zou moeten doen om dat te bereiken. Feel the Fear and do it anyway!

De gesprekken met Froukje heb ik als plezierig en inspirerend ervaren. Ook vond ik het fijn dat eigenlijk alles besproken kon worden. Ik heb mijn coaching met Froukje op afstand gedaan via Teams en ben een keer bij haar langs geweest op de boerderij. Ondanks de afstand heb ik altijd een goed gevoel gehad bij de gesprekken.

Ik heb meer energie gekregen en meer inzicht over hoe je de regie over je eigen leven terug neemt. In de 6 maanden dat ik met Froukje heb gepraat is er al heel veel veranderd en gebeurd in mijn leven. Super bedankt voor de goede gesprekken!”

Carolien van der Helm, 29 jaar

—————-

Meer rust en zelfzorg
In de tijd dat ik mezelf niet zo fijn voelde zag ik Froukje haar promotie op Facebook voorbij komen. Meer ‘rust en zelfvertrouwen’, dat klonk me als muziek in de oren. De inspirerende en duidelijke tekst en Froukje haar open en betrouwbare uitstraling deden mij besluiten om contact op te nemen. Om mijzelf in de sneltrein van deze tijd minder ‘wankel’ te voelen en soms even de rust te kunnen gunnen welke soms zo broodnodig is, leek mij dit een ‘verstandige’ stap.

Froukje bleek een toegewijde, rustige coach met veel kennis van zaken. Verhelderend hoe sommige dingen zo duidelijk kunnen worden als zij ze uitlegt. Ook keek ze er niet raar van op als ik mijn tranen eens even de vrije loop liep en daar paste ze haar ‘plan’ dan op aan. Ik heb veel handvaten voor mezelf gekregen. Ik weet nu mijn grenzen en verantwoordelijkheden meer af te bakenen (wat zorgt voor meer rust en zelfzorg) en herken ook verschillende stemmetjes, waar ik dan zelf op kan anticiperen. Ik zou zo nog wel even door kunnen schrijven over mijn beleving, maar conclusie is dat ik blij was met Froukje als coach.”

Miranda, 43 jaar

——————-

Ingeslopen denkpatronen leren loslaten en innerlijke rust gevonden.
“In het jaar 2020 was ik er op een gegeven moment klaar mee. Ik sliep slecht, was vastgeroest in obsessieve denkpatronen, leed onder de stress en was niet gelukkig met mezelf. Zelf was ik al bezig met persoonlijke ontwikkeling om mezelf vooruit te krijgen, maar dat lukte niet.

Toen besloot ik aan te kloppen bij Froukje voor professionele hulp. Het intake gesprek wat volgde was een goed, open en eerlijk gesprek. Er volgden een reeks sessies waarin Froukje gedoseerd mij voorzag van voorbeelden en oefeningen waarmee ik tot nieuwe inzichten kwam.

Inzichten over hoe je onder andere perfectionisme, bewijsdrang, piekeren, stress leert los te laten. Ze reikt je de juiste tools en voorbeelden aan waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan. Ze coacht waar nodig en zorgt ervoor dat je in het proces vooruitgang blijft houden.

Uiteindelijk heb ik door haar als coach de stappen gemaakt waarbij ik weer meer mezelf ben, mezelf accepteer en met mezelf gelukkig kan zijn.
Ook heb ik handvaten gekregen om niet weer in de oude patronen te vervallen. Daar ben ik Froukje zeer dankbaar voor. Als je jezelf weer wilt hervinden dan zou ik Froukje als coach van harte aanbevelen!”

Berber, 33 jaar


Ik heb veel handvaten gekregen om met mijn ‘kritische en onzekere ik’ om te gaan.
Na verschillende omstandigheden zat ik niet zo goed in mijn vel, ik piekerde veel en trok me veel dingen persoonlijk aan. Ik had de lat veel te hoog liggen en wilde geen fouten maken. Graag zou ik weer relaxter leven om zo een sterkere moeder en vrouw te worden. Ik kende Froukje al en heb haar gevraagd of zij mij hierbij kan ondersteunen. Froukje gaf aan dat dit precies is waar zij vrouwen bij kan helpen. Dit bleek ook zo te zijn! Waar ik mee worstelde kon Froukje wat mee. Ze heeft een mooi, opbouwend coachtraject waarbij ik veel inzichten en handvaten heb gekregen om met mijn ‘kritische en onzekere ik’ om te gaan. Froukje is ongedwongen, heeft interesse en een luisterend oor. Ik vond het fijn dat ik tussen de afspraken door contact kon hebben om af en toe te sparren. Als je deze mogelijkheid biedt voor je klanten heb je een groot hart voor je werk. Sowieso straalt Froukje veel passie uit en dat zie ook terug in haar inspirerende posts op Instagram. Ik heb vele ‘oja’ momenten gehad (en nog). Froukje heeft samen met mij gekeken naar mijn valkuilen en geleerd hiermee om te gaan. De inzichten waren heel fijn. Ook hebben we ingezoomd op mijn kwaliteiten, wat ook fijn is om een positieve draai te geven aan alles wat je bezig houdt in het leven. Ik ben Froukje dankbaar voor de fijne coaching en raad haar iedereen aan!”
Anna, 32 jaar

——————–

Ik ben assertiever en durf te gaan staan voor wat ik waard ben!
Jeetje, wat voelde ik me leeg toen ik bij Froukje voor het eerst de praktijk in liep. Moe en eenzaam, want ik was al zo lang aan het strijden tegen de strenge stemmen in mijn hoofd. Werken, sporten, sociaal leven, huishouden. Alles moest perfect.
Froukje ving me op en gaf mij inzichten en slimme methodes voor meer energie en zelfliefde. Ik werd assertiever en durfde te gaan staan voor wat ik waard ben. Resultaat: een leuke nieuwe baan!
Als coach is ze positief, betrokken en staat met beide benen op de grond. Blik op de toekomst, focus op waar je invloed op hebt en de rest leren loslaten en accepteren. Iedere vrouw verdient een luisterend oor en cheerleader zoals Froukje!”
Nathalie, 30 jaar
 
“Ik kom nu voor mezelf op, trek veel sneller een grens en maak me ook veel minder druk
Ik heb me vanaf het begin bij Froukje gezien en gehoord gevoeld. We maakten eerst samen een persoonlijk plan van aanpak. Froukje dringt niets op en geeft je de ruimte om zelf met het materiaal aan de slag te gaan. Ze weet altijd de kern te raken.
Ik heb hierdoor veel meer zelfvertrouwen gekregen! Ik kom nu voor mezelf op, trek veel sneller een grens en maak me ook veel minder druk. Ik maak weer het onderscheid tussen hoofdzaak en bijzaak. Ik heb mijn innerlijke kracht weer terug!
Froukje is heel benaderbaar, het is gewoon een fijn mens!”
Mathilde, 52 jaar 
 
Froukje heeft mij op een heel prettige en nuchtere manier geleerd om mijzelf meer in acht te nemen. De wandelsessies in het bos zijn erg prettig en zorgden voor een frisse en ontspannen blik op de vraagstukken die ik had. De vele tips die zij mij naast de sessies heeft gegeven, zijn erg waardevol. Wat ik in de sessies heb geleerd, neem ik bewust en onbewust mee in het dagelijks leven. Dit geeft mij veel kracht en rust.”
Edmee Boon, 45 jaar
 
Meer rust, duidelijkheid en zelfvertrouwen
“Ik kwam bij Froukje, zoekende naar antwoorden, zoekende naar rust. Ik zat in de knoop wat betreft de vraag: wat wil ik? Wel of niet naar Nieuw Zeeland emigreren en van alles er omheen.
We hebben moeilijke gesprekken gehad. Tranen maar ook gelachen. Het voelde bij Froukje altijd heel ongedwongen. Het eerste gesprek was al heel vertrouwd, ik voelde me gelijk op mijn gemak en had ook gelijk het gevoel verder met haar te kunnen en willen. Dat verhaaltje wat zij destijds op Facebook plaatste was voor mij een soort van teken/signaal dat dit wel eens zou kunnen matchen met ons.
Froukje heeft me duidelijkheid gegeven, zelfvertrouwen en antwoorden op mijn vragen en daarmee rust gegeven. Froukje is een nuchtere coach, zonder allerlei poespas, daar houd ik wel van. Ze geeft een heel open gevoel, geen vooroordelen ofzo. Ze kan goed luisteren en ook duidelijk en goed advies geven, op alle vlakken eigenlijk. Ze was voor mij ook altijd beschikbaar wat me ook rust gaf. Als ik het even moeilijk had kon ik haar bellen of appen voor een ‘peptalk’. Voor mij is ze een topper, ze heeft me onwijs geholpen met alles, met waar ik nu sta.”
Bertina Kuiper, 29 jaar
 
“Hoe een mens in korte tijd, met verschillende inzichten positief kan veranderen😃🍀
Dat heb ik geleerd bij en van Froukje. Te veel willen, de lat hoog leggen, niet kunnen/willen loslaten, rennen, passen en meten in de agenda én ook tijd hebben voor mijn gezin. Dat was wat ik wilde, maar waarbij ik een racende, mopperende vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin en collega werd. Door gesprekken met opmerkingen die je écht tot nadenken zetten, diverse oefeningen, wilskracht en een portie lef heb ik dit nu weten om te draaien naar mijzelf als prioriteit. Makkelijker dingen loslaten en weten wat voor mijzelf écht belangrijk is waarbij ik weloverwogen nee kan zeggen.
Kortom, met de stap naar Froukje en wat ik daar geleerd heb, ervaar ik veel meer geluk, liefde en balans in mijn leven in combinatie met mijn persoonlijke (werk) ambities. Ik beveel Froukje zeker aan! 🔝 Haar professionele, nuchtere kijk en opmerkingen hebben mij gebracht waar ik naar zocht. Probeer en ervaar het eens, ik weet zeker dat je er blij van wordt! 😄
Geke Enting, 32 jaar
 

“In juli 2020 heb ik Froukje leren kennen via haar Facebookpagina, ik herkende veel in de stukken op haar website. Ik ging naar Froukje omdat ik zelfverzekerder wilde worden, meer zelfvertrouwen wilde krijgen, minder wilde piekeren en positiever wilde zijn. De coaching heeft me geholpen in m’n zelfontwikkeling, m’n zelfbewustzijn. Door dit traject gedaan te hebben heb ik o.a. geleerd meer tevreden te zijn met mezelf. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben me ervan bewust geworden dat ik trots mag zijn op mezelf! Ook kan ik veel makkelijker dingen loslaten (dus meer rust in mijn hoofd), kan ik sneller relativeren, ben meer tevreden en sta positiever in het leven. Ook is tijdens de coaching voor mij duidelijk geworden wat écht belangrijk is voor mij. Het was fijn om samen met Froukje te praten zowel wandelend in het bos als in haar praktijkruimte. Ze biedt een luisterend oor en ik voelde me op m’n gemak bij haar. Ook heeft ze veel kennis van de materie en kan dingen goed uitleggen.”
Marjanne, 32 jaar

“Ik ben als persoon gegroeid en heb mooie inzichten en tools gekregen voor de toekomst
Met hulp van Froukje ben ik stil gaan staan bij mijn eigen handelen, waarom ik bepaalde dingen doe, kies of belangrijk vind. Iets waar je normaal gezien niet eens over nadenkt en dat is jammer want het is leerrijk. Dat geeft veel inzicht. Froukje liet me ook regelmatig stilstaan bij mijn positieve kanten, die belicht je zelf niet zo gauw, maar ik merkte hoe fijn dit was. Dat laat jezelf als persoon groeien. Ze houdt ook een spiegel voor waardoor je je verder ontwikkelt.
Ik heb een houvast gekregen dat je bepaalt gedrag van jezelf kunt verklaren en hoe dat dan met de ander in verhouding staat. Het heeft me vooral geleerd dat ik uit mag komen voor wat ik denk en dat het aan een ander is om dat te accepteren. Ik had sterk de neiging om te denken: ik overdrijf, zeg maar niet teveel want dan creëer ik weerstand. Maar ik ben er nu bewust mee bezig om wel mijn eigen ik te laten zien. De oefeningen en de manier van coachen zijn prettig en toegankelijk. Froukje is meelevend en geeft een gevoel van steun, dat vond ik heel fijn. Kortom: ik ben als persoon gegroeid en heb mooie inzichten en tools gekregen voor de toekomst.”
Sanne, 26 jaar

“Ik voel me weer happy en geniet weer van het leven
Ik kwam bij Froukje omdat ik last had van onrustige en negatieve gevoelens die ik graag kwijt wilde. Ook wilde ik meer zelfvertrouwen krijgen. Ik heb 6 gesprekken met Froukje gehad en dat heeft me heel erg goed gedaan. Ik voel me veel rustiger en sta een stuk positiever in het leven. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik voel me weer happy en geniet weer van het leven.
We hebben 2 gesprekken in haar praktijkruimte gevoerd en 4 wandelend in het bos. In het bos stelde ik me nog meer open, praatte het voor mij nog makkelijker. Froukje heeft me heel goed geholpen, ik zou haar zeker aanbevelen!
Anneke, 64 jaar

“Het meer bewust worden van mijn waarden en kwaliteiten, hier heeft Froukje mij mee geholpen.
Door alle drukte in het dagelijkse leven sta je soms weinig meer stil bij je waarden en kwaliteiten. Het in kaart brengen van deze twee zaken biedt enorm veel duidelijkheid. Het verklaart waarom en hoe bepaalde keuzes wel of niet zijn gemaakt en geeft duidelijkheid in waarom jij je bij bepaalde dingen niet goed of fijn voelt en bij andere zaken juist wel. Dit werkt enorm verhelderend en bevrijdend.
Froukje is een erg fijn persoon om mee te praten, je voelt je vrijwel direct op je gemak in haar werkkamer op de boerderij. Ze is oprecht geïnteresseerd en daarnaast ook een gezellige gesprekspartner. Je kunt met al je ‘problemen’ bij haar terecht, zij helpt je op een prettige, leuke en persoonlijke manier met het verkrijgen van inzichten!”
Femke, 32 jaar

“Ik kies nu voor mezelf en ervaar veel meer rust en tevredenheid
Ken je dat gevoel? Je bent alleen maar bezig met de dingen die moeten gebeuren, heen en weer rennen om alles en iedereen tevreden te houden? En je ook nog schuldig voelen als het niet is gelukt? Ik ging mijzelf voorbij en was de weg even kwijt. Ik had hulp nodig om mijzelf weer op de rit te krijgen en duidelijk te krijgen wat echt belangrijk is voor mij.
Ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb om een afspraak bij Froukje in te plannen. Dit was voor mij een hele stap en erg spannend, maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is. Tijdens de gesprekken leerde ik mijzelf, mijn waarden en kwaliteiten beter kennen en leerde ik het te waarderen. Ik zie nu in dat de kwaliteiten die ik eerder als zwak of negatief beschouwde, mij een heel mooi mens maken.
Froukje speelt als coach heel goed in op de gesprekken. Ze luister goed en stelt precies de juiste vragen wat bij mij voor nog meer diepgang en duidelijkheid zorgt. Tijdens de gesprekken creëert ze een hele fijne sfeer waardoor ik mij op mijn gemak voel. Froukje is behulpzaam, enthousiast en heeft mij ook hele fijne tips meegegeven. De gesprekken met Froukje hebben mij bewustwording en heel veel eyeopeners opgeleverd. Ik kies nu voor mijzelf en ervaar veel meer rust en tevredenheid in het dagelijks leven. Ik heb nu een aantal hele goede handvatten waarmee ik de hele wereld weer aan kan :)”
Trudie, 25 jaar

“Good vibes…
Ik was mezelf een beetje kwijt; wie ben ik, wat vind ik belangrijk… ook wilde ik beter op mezelf leren passen, niet door het leven heen rennen maar ook eens een halt, zonder schuldgevoel tegenover anderen. Froukje heeft me, d.m.v. oefeningen en gesprekken, laten inzien hoe ik ben, wie ik ben, wat mijn waarden en kwaliteiten en mijn dromen zijn (He, die zijn niet eens onmogelijk;-).
Ze heeft me geleerd om prioriteiten te stellen waardoor ik uiteindelijk beter op mezelf ben gaan passen. Ook heeft ze me geleerd om meer te relativeren in plaats van de criticus uit te hangen.
Ook fijn om deze dingen tijdens een wandeling in het bos te laten bezinken. Er is niks zweverigs aan (was ik een beetje bang voor bij het begrip ‘coaching’) maar Froukje heeft me laten inzien wie ik al was (dat was ik namelijk kwijt) en dat dat helemaal prima is, ik mag blij met mezelf zijn (zonder dat dat eigenwijs is of arrogant)!
Een aanrader om eens op een reflecterende manier naar je eigen leven te kijken”
Mathilde, 36 jaar

“Froukje heeft een kalme, open houding. Niets is gek, het is de ervaring van mij als persoon en ik kan vertellen hoe ik dingen ervaar en waar ik tegenaan loop in mijn leven en levensstijl. Froukje is laagdrempelig in contact, hierdoor kreeg ze al snel van mij het vertrouwen zodat ik mij kwetsbaar durfde op te stellen. Ze luistert met volle aandacht en stelt dieptevragen daar waar we samen tot de kern van een gevoel, emotie of punt van veranderen kunnen komen. Ze geeft daarnaast goede, positieve tips en laat de keuze aan mij wat ik hiermee wil doen. Zodat die keuze ook echt bij mij past. Ook hebben we een aantal keer gewandeld wat ik ook als prettig heb ervaren.”
Hilda, 35 jaar

“Froukje is een fijne coach met een hele warme persoonlijkheid. Ze is lief en betrokken, alles wat ik nodig had. Ze heeft mij geleerd mijn gevoelens beter te begrijpen en dat ik mezelf mag zijn. De handvaten die zij mij gaf, hebben mijn leven veranderd. Doordat ze me ook heeft meegenomen in de natuur, heb ik nog meer rust en balans gevonden.”
Esther, 30 jaar

De gesprekken hebben mij veel rust opgeleverd
“Mijn bezoeken bij Froukje hebben mij veel duidelijkheid opgeleverd. Vooraf was ik bang dat het misschien te spiritueel zou worden maar dat is zeker niet zo. Ze creëert een prettige sfeer en stelt vragen op een manier dat ze je aan het denken zet. Zelf is ze enthousiast en behulpzaam. Ook haar lifestyle tips waren voor mij goed bruikbaar. Een combinatie van dit alles heeft mij veel rust opgeleverd”
Femke, 28 jaar