Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Wat vond je vroeger leuk om te doen, als kind?

Wat vond je vroeger leuk om te doen, als kind? Waar werd jij blij van? Welke sport, welke hobby, welke bezigheden? 

Jezelf deze vraag stellen kan je op goede ideeën brengen als je op zoek bent naar meer ontspanning, graag meer energie wilt of een sport zoekt om weer wat actiever te worden.

Ik heb laatst sinds meer dan 20 jaar weer eens gevist, tijdens een plaatselijke viswedstrijd. Ik ging even helemaal terug in de tijd. Zag mezelf weer zitten op dat bankje bij een kanaal in de buurt van de boerderij waar ik opgroeide. Eerst thuis met de hooivork op zoek naar wormen in de tuin of ik kocht een bakje maden. Daar ging ik met m’n hengel en viskoffer op de fiets.

Ik vroeg mezelf af waarom ik hier ooit mee gestopt ben als kind, ik heb er jarenlang nooit meer aan gedacht. M’n zoontje van 5 deed mee met de viswedstrijd en had voor ‘t eerst gevist, hij vroeg aan me: “Zullen we dit samen ook eens doen, mem?”, “Dat doen we!”.