Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Body-check

Hoe gaat het met je? Hoe zit je erbij? Doe je mee met een body-check?
1. Ga even rustig zitten.
2. Richt je aandacht op je ademhaling. Hoe is je ademhaling? Adem je naar je buik of zit je adem hoog? Als je stress hebt gaat je ademhaling meestal sneller. Probeer rustig naar je buik te ademen. En adem een tel langer uit.
3. Richt je aandacht nu op je kaken. Hoe is het daar? Klem je ze op elkaar? Is er spanning? Probeer ze dan bewust te ontspannen.
4. En voel nu even je voorhoofd en wenkbrauwen. Voel je spanning? Hou je je wenkbrauwen gefronst? Probeer ze los te laten en ontspan je voorhoofd.
5. Richt je aandacht nu op je tenen. Zijn ze ontspannen? Of hou je ze gekruld? Ontspan dan je tenen.
6. Ga nu met je aandacht naar je schouders. Zijn ze ontspannen of voel je spanning? Misschien trek je ze onbewust wat op. Trek je schouders even helemaal omhoog en laat ze dan los.
7. Check nu je billen, zijn ze ontspannen of span je je bilspieren aan? Span ze ook even heel bewust aan en laat dan los.
Zo, dit was even een korte body-check, een ontspanningsoefening. Je kunt ‘m zelf eventueel uitbreiden. Neem zo nu en dan de tijd om je lichaam te checken.
Het maakt je meer lichaamsbewust, helpt je om signalen op te merken en meer te ontspannen.En als je vaak spanning en stress voelt, kun je altijd contact met me opnemen. Voor meer balans & meer rust in je hoofd, in je lijf & dagelijks leven.
Ik coach op 5 vlakken (zie 2e foto):
-het mentale vlak (gedachten, overtuigingen, veerkracht);
-het sociaal-emotionele vlak (emoties, verbinding);
-het fysieke vlak (ontspanning, voeding, slaap, beweging);
-het zingevingsvlak (kwaliteiten, waarden, identiteit);
-en pro-activiteit (motivatie, zelfsturing, prioriteiten).
Een oriënterend gesprek is gratis.
De Balans-check waarbij we de balans opmaken op bovenstaande vlakken kost in de maand juli slechts €47,00 en duurt 1,5u (particulier tarief). Je krijgt meteen handvaten voor meer balans in je leven. Eventuele vervolgsessies kunnen wandelend in de omliggende natuur of in mijn praktijkruimte. Je bent van harte welkom!