Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Jezelf kwijt

Jezelf kwijt

Je eigen grens zie ik vaak als een soort cirkel om je heen, jijzelf staat in het midden van je cirkel. Daarbinnen zit je lekker in je vel, ben je gelukkig en is er een balans tussen belasting en belastbaarheid. Die buitenste lijn van je cirkel is je grens qua activiteiten en de dingen die je kunt en wilt doen.

En je kunt soms wel een stukje buiten de cirkel, dat kunnen mensen prima aan. Als je daarna de tijd maar weer neemt om weer de balans te vinden en om weer een tijdje in je eigen cirkel te blijven. Na inspanning weer ontspanning.

Maar wat gebeurt er als je continu over je grenzen gaat? Continu teveel hooi op je vork neemt? Steeds ja zegt terwijl je lichaam inmiddels nee roept? Dan loop je steeds verder bij jezelf vandaan. Want jij staat nog in het midden van de cirkel en qua acties en inspanningen zit je ver buiten je cirkel. Er is sprake van roofbouw. Je ziet jezelf misschien niet eens meer staan daar midden in die cirkel, je bent jezelf wat kwijt.

Hoe kom je weer terug in je cirkel?

❥Door allereerst te herkennen en erkennen dat je uit balans bent en jezelf wat kwijt bent. Niet nog even doorzetten of het nog even aanzien. Want hoe verder je bij je cirkel vandaan raakt, hoe langer het duurt voordat je weer terug bent. Bij overspannenheid duurt het herstel vaak 3-6 maand en bij burn-out zelfs 1-2 jaar.

❥Daarna is het zaak om de belasting en belastbaarheid weer terug in balans te krijgen. En dit kost tijd. Je bent niet van de ene op de andere dag zo ver buiten je cirkel gekomen, dus het duurt ook even om weer terug te komen in je cirkel.

Als coach help ik vrouwen om weer lekker in hun vel te komen. Een deel van mijn klanten is overspannen of burn-out (geweest). We maken dan eerst samen de balans op en brengen de mate van stress in kaart, onderzoeken de herstelbehoefte na werk (als ze nog werkt), de mate van vermoeidheid, het cognitief functioneren en de stressbronnen op je werk.

Daarna begeleid ik ze naar meer rust, meer energie en (zo nodig) meer zelfvertrouwen! 🍀

Wil jij ook weer in balans komen? 💫 Neem gerust contact met me op! En weet dat die mindset van hard werken en doorzetten je alleen maar verder uit je cirkel zal brengen. Juist de doorzetters en perfectionisten hebben veel kans om overspannenheid of burn-out te raken.

Ps. Wist je dat veel werkgevers bereid zijn om een coachtraject te betalen? Zij zijn er immers ook bij gebaat dat hun medewerker lekker in hun vel komt te zitten.