Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Zomervakantie

De laatste week voordat de Zomervakantie begint in onze regio Noord! Regio Midden mag een weekje later las ik en Zuid nog weer een weekje later.

Ik vind de schoolvakanties meestal wat pittiger dan de periodes dat de kinderen naar school zijn. Als ze naar school zijn kan ik mooi werken op die momenten. In de vakanties is dat anders en moeten we meer oppas regelen, zijn er watย meer prikkels en is er wat minder regelmaat. Ik ben benieuwd hoe het deze zomervakantie gaat, misschien is het nu anders omdat onze kinderen weer wat ouder zijn.

Maar even terugkomend op de naderende vakantie. Het moment dat je (misschien) op vakantie gaat. Hoe zorg je ervoor dat je niet uitgeput bent op het moment dat je je vakantiebestemming hebt bereikt? Dat je niet eerst nog een paar dagen moet bijkomen eenmaal ter plaatse? Hierbij een aantal tips:

๐Ÿ‘Œ๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ
โžค Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat voor werk je doet en hoe je daar het beste kunt afronden naar de vakantie toe. Maar zorg dat je collegaโ€™s en (eventueel) klanten op tijd weten dat je op vakantie gaat. Probeer echt tijdig af te bouwen. Geef je grenzen aan. Denk hier van te voren over na zodat je op het moment zelf makkelijker โ€˜neeโ€™ kunt zeggen. En vraag andere collegaโ€™s ook eens hoe zij toewerken naar de vakantie.
โžค Ook qua inpakken is het fijn om daar tijdig mee te beginnen. Zodat je niet allerlei dingen op het laatste moment moet regelen, moet kopen of moet wassen. Last-minute voorbereidingen kosten vaak meer stress en energie omdat de urgentie dan veel hoger is. Maak tijd om even helemaal in te zoomen op je vakantie en maak een lijstje. Dit geeft vaak rust en overzicht.

๐Ÿ™ย ๐—ฃ๐—ฎ๐˜‚๐˜‡๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป
Zoals altijd is het nemen van voldoende pauzes en ontspan-momenten belangrijk, ook in die laatste week voor je vakantie. Laat je niet opjagen. Voor jouw welzijn kun je nog beter iets langer doorwerken dan dat je doorbikkelt zonder pauzes. Als je roofbouw pleegt moet je daar echt van bijkomen en dat zou zonde zijn tijdens je welverdiende vakantie!

๐Ÿ˜ดย ๐—ฆ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ฝ
Geef slaap genoeg prioriteit, ook in deze week. Vanuit rust komt de kracht zeg ik altijd. Slaap is het belangrijkste oplaadmoment in een dag. Zo heb je meer kans om te kunnen genieten als je straks op vakantie bent.

Heb jij ook nog tips die je wilt delen? Laat ze hieronder achter in de comments!ย ๐Ÿ‘‡โค๏ธ

Alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst!