Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Je hoeft het niet alleen te doen!

je hoeft het niet alleen te doen
Momenteel vier ik vakantie met m’n gezin op een camping in Limburg. Gister te suppen geweest met de kinderen. En later ook heerlijk alleen nog even๐Ÿ˜Š.

Ik ben zo dankbaar dat we fijne hulptroepen om ons heen hebben die mede mogelijk maken dat we op vakantie kunnen.
Want zoals je wellicht weet wonen en werken wij op een melkveebedrijf. En op vakantie gaan als je een melkveebedrijf hebt, dat is zonder hulptroepen niet mogelijk. โ 
โ 
โฅZo wonen mijn ouders momenteel op onze boerderij zodat er ook ‘s nachts toezicht is. Ook zorgen ze voor onze kalfjes en zijn ze het aanspreekpunt voor onze melkers. Mijn schoonvader voert het jongvee, waar hij ons normaal ook vaak bij helpt. Ons melkvee wordt (net als altijd) gevoerd door een loonwerker. 2 jongens uit Joure melken onze koeien 2x daags. Mijn moeder zorgt voor onze pony’s, kippen en (jonge) katten.
โ 
โฅEn deze post is met behulp van รฉรฉn van mijn andere hulptroepen geplaatst: mijn Virtual Assistant (VA)ย Annemarie Virtual Support. Annemarie helpt me sinds een paar maand met social media, ik stuur de teksten en zoek een foto uit en zij maakt er een post van. Ik zat daarvoor al een tijdje te twijfelen of ik een VA zou inhuren, maar ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik merk dat ik daardoor weer meer ruimte heb om het mooie werk te doen wat ik heb. โ 
โ 
โฅOok hebben we sinds een jaar weer een schoonmaakster en dat zorgt ook voor zo’n lastenverlichting. Ze is ook meteen mijn stok achter de deur om de boel weer wat op te ruimen voordat zij komt.โ 

โฅ๐ˆ๐ญ ๐ญ๐š๐ค๐ž๐ฌ ๐š ๐ฐ๐ก๐จ๐ฅ๐ž ๐ฏ๐ข๐ฅ๐ฅ๐š๐ ๐ž ๐ญ๐จ ๐ซ๐š๐ข๐ฌ๐ž ๐š ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐
Ook met de kinderen besefte ik op een gegeven moment dat je het als ouders niet allemaal alleen hoeft te doen. “It takes a whole village to raise a child” is een Afrikaans gezegde waarover ik een aantal jaar geleden las en de druk wat van mijn schouders haalde.
Want ook bij opgroeiende kinderen heb je hulptroepen nodig. Een netwerk van bijvoorbeeld familie, vrienden, leerkrachten, buren, oppas, opvang, zwemleerkrachten en/of sportinstructeurs. Iedereen draagt bij aan de opvoeding en vorming van je kind. Ik maakte het voorheen veel te groot en voelde me zo verantwoordelijk. Maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen. En juist door jezelf regelmatig een adempauze te gunnen en jezelf ook hulp te gunnen, kun je ook weer een leukere versie zijn voor de mensen om je heen. Win-win dus!

โฅ๐–๐ข๐ž ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ก๐ฎ๐ฅ๐ฉ๐ญ๐ซ๐จ๐ž๐ฉ๐ž๐ง?
Mocht je momenteel moe zijn, stress hebben of druk ervaren: Wie of wat kun jij inschakelen om de druk wat van de ketel te halen? Wie zijn jouw hulptroepen? Lucht je hart, praat erover met vrienden, familie of een coach.๐Ÿ€

Wat ik zelf lange tijd zei en ik ook vaak hoor bij klanten: “Hup, nog even doorzetten”, “Niet klagen, maar dragen”, “Ik moet sterk zijn en het alleen doen”. Maar dat brengt ons meestal niet dichterbij meer rust, meer energie en meer levensgeluk. En daardoor weten de mensen om je heen ook niet dat je eigenlijk wel wat hulp kunt gebruiken.

๐‰๐ž ๐ก๐จ๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐ญ๐ž ๐๐จ๐ž๐ง!ย โค

Nog een fijne, ontspannen zomer toegewenst!
ย 
ย 
ย 
ย