Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Reflectie en vooruitblikken – deel 1 van 3

Reflectie en vooruitblikken

De laatste maand van het jaar is ingegaan, 2022 is in zicht. Een mooi moment om terug te kijken en te reflecteren. En om vooruit te blikken en nieuwe doelen en intenties te stellen. Er zijn nog 3 donderdagen in december. Vandaag en de komende 2 donderdagavonden deel ik verschillende reflectievragen. Doe je mee? Schrijf de antwoorden voor jezelf op.

𝗗𝗘𝗘𝗟 𝟭
We beginnen met terugkeren naar eind 2020. Denk terug aan het eind van vorig jaar. Adem een paar keer diep in en uit en focus op dat moment.
a) Had je goede voornemens voor 2021? Wat waren die?
b) Wat wilde je graag bereiken in 2021? Wat waren je dromen of doelen?
c) Is het gelukt om die dromen of doelen te bereiken?
d) Heb je genoeg prioriteit gegeven aan (een deel van) jouw goede voornemens/dromen/doelen?

Gelukt? Heel gaaf! Belangrijk om te beseffen welke stappen je gezet hebt, wat je gedaan hebt en gelaten. En supertrots zijn op jezelf!🙌
Niet gelukt? Wees niet getreurd. Elke dag is een nieuw begin. Elke dag kun je weer een stapje zetten.🍀

𝗭𝗲𝗹𝗳𝘇𝗼𝗿𝗴
Mocht je niet genoeg prioriteit gegeven hebben aan je goede voornemens: Bij het stellen van prioriteiten gaat het vaak ook over thema’s zoals zelfzorg en eigen regie.
Jezelf wegcijferen is voor vele vrouwen een patroon. Die patronen mogen worden doorbroken. En dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.
Ik weet nog goed dat een coach tegen mij zei: “Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen”. Die opmerking vond ik toen zo frustrerend, want daar had ik het te druk voor en was ik te moe voor. En hoe dan? Maar daar lag wel het omslagpunt in mijn leven. Dwars door die weerstand heen. Juist in de weerstand zit de leerstand! En de ingang naar een gelukkig(er) leven.

Gun het jezelf om ook goed op jezelf te passen. Je dromen en doelen te gaan behalen. Te luisteren naar je behoeftes. Te gaan voor een zinvol bestaan. En je voornemens te behalen. Jezelf te accepteren en lief te zijn voor jezelf. Wil jij van jezelf een prioriteit maken? Ik heb nog enkele plekjes vrij dit jaar voor een oriënterend gesprek!💕