Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Als ik het niet doe, doet niemand het

Als ik het niet doe, doet niemand het

Ik legde nog net niet de achterkant van m’n hand op m’n voorhoofd.

Ik dacht aan sommige klusjes in huis. De fotoboeken van de kinderen, de eindeloze stroom was waar zo weinig eer aan te behalen is.
De inkoop van de kleding van de kinderen, kadootjes voor verjaardagen.
En ik voelde me even zielig en moedeloos. En zo verantwoordelijk ook voor m’n gezin. Het voelde als druk.

En toen dacht ik opnieuw. Er zijn ook veel dingen die ik niet doe en m’n man wel. En hij staat bijv. regelmatig bij school om de kinderen op te halen en kookt sinds kort een aantal keer per week.
Onze schoonmaakster, die eens per 2 weken een dagdeel komt, doet ook veel.
En dankzij professional organizerย  Simply Orderly is ons washok en opbergruimte aangepakt en hebben veel spullen een eigen plek gekregen. Dat hebben we ook maar mooi gefikst en is echt een vooruitgang t.o.v. een jaar geleden. Door haar aanpak ging ik het hele huis door.


En als ik de berg (in m’n hoofd) niet te groot maak en het heuveltje voor heuveltje, wasmand voor wasmand bekijk, dan valt het ook wel weer mee.
En ben ik juist ook heel dankbaar voor die kleren die we kunnen wassen, de fotoboeken die ik mag maken en de herinneringen die we koesteren.
En dankbaar voor de kleren en kadootjes die we kunnen kopen.

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
En daarnaast ben ik nu een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Ik wil die verantwoordelijkheid over m’n eigen leven ook echt nemen. Mezelf als een soort slachtoffer zien is daarbij niet helpend. Dan word ik afhankelijk, dan raak ik uit contact met mezelf en met m’n man (lees: ruzie). Dan laat ik de teugels in feite los.

Al mag ik mezelf soms best zielig vinden, ik ben een mens, geen robot. Daarna geef ik mezelf weer een liefdevolle reminder: Pak die teugels maar weer terug en denk opnieuw.

Hoe is dit voor jou?๐Ÿ’•

Wil jij ook van jezelf een prioriteit maken en de volledige verantwoordelijkheid pakken over jouw eigen leven? Voor meer rust, meer energie en zelfvertrouwen?๐Ÿ€
Stuur me een berichtje, dan kunnen we vrijblijvend kennismaken.