Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Aardig zijn, kost niks?

Visual aardig zijn, kost niks?

Ik weet nog dat ik deze quote voor het eerst las. Als behulpzame, zorgzame vrouw raakte deze quote mij. Zo is het! Dacht ik.

Toch een kleine moeite om aardig te zijn voor anderen?

Zo groet ik bijvoorbeeld graag mensen onderweg op de fiets, maak ik een praatje in de supermarkt. Help ik m’n gezin, vrienden, familie en klanten graag.

Maar wat als de balans kwijtraakt en je steeds gejaagder, vermoeider, ongelukkiger, prikkelbaarder, onzekerder wordt? Fysieke klachten krijgt. Weinig energie hebt. En dan nog steeds aardig blijft voor anderen. Kost het dan ook niks?

En als je dan -ondanks de signalen- blijft doorgaan met voor anderen zorgen, ‘ja’ zeggen terwijl je lijf ‘nee’ roept, en je uiteindelijk met een burn-out op bed ligt. Kun je dan überhaupt nog aardig zijn voor anderen?

Bij mij was het jaren geleden bijvoorbeeld een signaal dat ik uit balans was. Ik wandelde over het fietspad en had moeite m’n hoofd op te tillen en de passerende fietser te groeten. Terwijl ik dat normaal bijna uit mezelf doe.

Ik had geen zin om naar een vriendin te gaan, terwijl ik me daar normaal op verheugde. Ik herkende mezelf niet meer. Gelukkig heb ik mezelf destijds weer hervonden!

Maar alles is dus relatief, zo ook deze quote. Het is een prachtige intentie, een prachtige basishouding, maar mag geen doel op zich zijn. Dan vergeet je jezelf.
En jijzelf bent de belangrijkste persoon in jouw leven. (Ook al voel je dat misschien zelf (nog) niet zo). Want zonder jou, is er geen jou💕. En zonder zelfzorg kun je ook niet voor een ander (blijven) zorgen.

Wil jij van jouw zelfzorg een prioriteit gaan maken en beter op jezelf gaan passen? En wil jij jezelf nog beter leren kennen? Jouw kwaliteiten, jouw waarden? Wat jij écht belangrijk vindt? Én aan de slag met een helpende mindset? Zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten? Stuur me dan een berichtje❣