Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Rustgevende tip

Toen ik nog teveel stress had, kreeg ik op een gegeven moment een fijne tip van iemand om wat langzamer te gaan ademen. M’n ademhaling zat vrij hoog en ik ademde snel.
De tip/oefening:
Adem 3 seconden in
Pauzeer 1 seconde
Adem 4 seconden uit
Pauzeer 1 seconde
Als het voor jou prettig voelt kun je ook langer inademen en een tel langer uitademen. En adem bewust naar je buik, het kan in het begin helpen een hand op je buik te leggen. Er zijn ook apps met ademhalingsoefeningen zoals de VGZ Mindfulness app, Breathe of Paced Breathing. Door je ademhaling laag en rustig te maken activeer je het parasympatische zenuwstelsel. Dit is het gedeelte wat zorgt voor rust, herstel en ontspanning.
Langdurige stress
Heb je langdurige stress, moeite om alle ballen in de lucht te houden, cijfer je jezelf regelmatig weg en/of ben je vaak onzeker? Dan is een ademhalingsoefening een fijne tool, maar waarschijnlijk niet genoeg om daar verandering in te brengen en weer in balans te komen. Neem dan gerust eens contact met me op!
Hartelijke groet,
Froukje