Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Tips bij kritiek

Het krijgen van kritiek kan iemand soms echt raken, vooral als je onzeker bent. Dan is  de kans groot dat je de kritiek heel persoonlijk opvat. Het geeft je een vervelend gevoel, je gaat erover piekeren, je vindt jezelf niet goed genoeg, je weet niet wat je moet terugzeggen.

Regelmatig sta ik met klanten stil bij zulke situaties, bij gebeurtenissen waardoor jij geraakt werd. We bespreken wat er gebeurde, onderzoeken welke automatische denkpatronen er omhoog kwamen en wat het met je gevoel en gedrag deed.

Als je er alleen naar kijkt verlies je je vaak in de onzekerheid of in je overtuigingen, samen zoomen we uit en kijken we naar het bredere geheel. Ik stel vragen & gebruik coach-methodieken zodat er steeds meer inzicht & bewustwording komt.
Ook gaan we aan de slag met zelfvertrouwen en assertiviteit. Dit alles zorgt ervoor dat jij steeds meer jezelf durft te zijn, steeds meer zelfvertrouwen krijgtβ™‘
2 tips bij het krijgen van kritiek:
1) Kijk eerst: wie geeft de kritiek? En: ben je het eens met de kritiek, klopt het? Iedereen heeft zijn eigen blik, soms zegt kritiek vooral iets over de ander. We hebben allemaal onze eigen normen, waarden, smaak, standaarden.
Het is hierbij helpend om jouw eigen waarden goed in beeld te krijgen, wat vind jij Γ©cht belangrijk?
2) Als de kritiek klopt en op een correcte manier wordt gebracht, probeer het dan niet persoonlijk op te vatten. Meestal gaat het over gedrag, iets wat je wel of niet gedaan hebt. Het gaat niet over jou als persoon. Daar zit een belangrijk onderscheid!

Succes met de tips en als je vragen hebt stel ze gerust!

Ben jij helemaal klaar met die onzekerheid? Wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Jezelf durven zijn? Neem dan contact op! Een kennismakingsgesprek is gratis. En in de maand juli is een Balans-check maar € 47,00! Check www.froukjecoach.nl/coaching voor meer info!