Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Veel “moeten”

Bij coaching gaat het regelmatig over overtuigingen. Overtuigingen zijn een soort leefregels, gedachtenpatronen of kerngedachten. Het is een manier van denken die we tijdens ons leven hebben geleerd door ervaringen en door onze omgeving. We hebben er veel. Ze kunnen ook veranderen door dingen die we meemaken.

Belemmerende overtuigingen
Sommige overtuigingen zijn belemmerend. Ze belemmeren in je geluk, in je ontwikkeling, in je persoonlijke groei. Het zijn eigenlijk obstakels voor positieve krachten in een mens. Meestal heb je belemmerende overtuigingen onbewust. Het is waardevol ze te gaan herkennen, ter discussie te stellen en op te ruimen, samen met een coach bijvoorbeeld.

Voorbeelden van belemmerende overtuigingen die soms ver (negatief) doorwerken in het dagelijks leven:
-Iedereen moet mij aardig vinden;
-Ik ben niet goed genoeg;
-Ik mag geen fouten maken;
-Ik moet me zorgen maken over mogelijke tegenslagen;
Deze (veel voorkomende) overtuigingen kosten veel tijd en energie en maken je onzeker. Ze gaan ten koste van je eigen wensen en je eigen levensgeluk. Heb jij belemmerende overtuigingen waar je last van hebt? Is hier winst voor jou te behalen? Misschien winst in de zin van:
-minder moeten,
-minder piekeren,
-minder pleasen,
♡meer zelfvertrouwen,
♡meer veerkracht,
♡meer rust.

Tijdens een Balans-check is dit 1 van de thema’s die aan bod komen. Kijk op www.froukjecoach.nl/coaching voor meer info. Een kennismakingsgesprek is gratis.

You only live once!

Hartelijke groet, Froukje