Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Iedereen moet mij aardig vinden

Hier had ik het laatst over met een klant. Ze wilde zo graag de harmonie bewaren en ging daardoor confrontaties uit de weg.
Eigenlijk wilde ze het liefst dat iedereen haar aardig vond.
Deze belemmerende overtuiging “iedereen moet mij aardig vinden” komt vaak voor.
Je denkt dan bijvoorbeeld:

  • “Als ik de ander aanspreek op zijn gedrag vindt hij me misschien niet meer aardig” of
  • “Als ik mijn gevoelens uit dan word ik afgewezen door mijn vrienden” of
  • “Als ik mijn grenzen aangeef dan vinden ze me lastig of wordt de sfeer slecht”.

Je wilt het liefst iedereen te vriend houden en de harmonie bewaren. Maar als je koste wat het kost iedereen te vriend wilt houden betaal je daar vaak zelf de tol voor en ben je uiteindelijk niet meer je EIGEN vriend. Je eigen waarden, je eigen wensen en je eigen grenzen raken zo steeds meer uit het zicht met frustratie en stress tot gevolg.

Met mijn klant ging ik met deze overtuiging aan de slag. We maakten gebruik van praktijksituaties die ze inbracht, voerden verdiepende gesprekken, deden oefeningen en coachmethodieken. Ze werd zich bewust van de tol die ze jarenlang betaalde door haar eigen overtuiging. Ze kreeg mooie inzichten en we oefenden samen gesprekken. Ze werd assertiever en voelde zich sterker in gesprekken. Zo kreeg ze stapje voor stapje meer zelfvertrouwen en ging ze haar eigen koers varen.

Zo waardevol om getuige van te mogen zijn: die stappen van frustratie en stress naar 👉trots, voldoening en geluk.🍀