Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Je dromen wijzen je de weg

Afgelopen week stond ik met een klant stil bij haar verlangens, bij haar dromen en wensen voor de toekomst.
Daarbij lieten we eerst bewust haar realistische stem en haar kritische stem niet mee praten. Want een innerlijke criticus zegt bijvoorbeeld dat je gewoon moet blijven doen wat je altijd doet, “doe niet zo lastig”, “niet zo ondankbaar” “wees blij met wat je hebt”. En je realistische stem zegt bijvoorbeeld dat die droom echt niet realistisch is, niet haalbaar enz. En zo wordt de stem van jouw dromer steeds minder hard en weet je uiteindelijk niet meer wat jouw dromer te zeggen heeft. Hierdoor ga je waarschijnlijk iets missen in je leven, ondanks dat je misschien (voor de buitenwereld) alles goed voor elkaar lijkt te hebben.

Als coach begeleid ik bij het dromen en het naar boven krijgen van je verlangens. Pas daarna kijken we met de realistische en (positief) kritische bril naar je dromen en kijken we welke stappen er gezet kunnen worden op weg naar jouw dromen.

Het is zo belangrijk om regelmatig je dromen en verlangens de vrije loop te laten gaan. Want je dromen en je verlangens zijn als een richtingaanwijzer: ze wijzen je de weg❤️