Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Is alles wat op jouw bordje ligt, ook voor jou bestemd?

Ik spreek regelmatig vrouwen die een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Een mooie eigenschap: ze zijn vaak betrokken, zorgzaam, behulpzaam en harde werkers. Ze lopen de kantjes er niet zo gauw vanaf (eerder het tegenovergestelde).

Wat alleen vaak gebeurt is dat ze door het sterke verantwoordelijkheidsgevoel teveel op hun bordje hebben liggen. En dat wat op hun bordje ligt is vaak niet allemaal voor hen bestemd.

Misschien herken je dit ook bij jezelf. Je wilt graag dat het goed gaat of wilt graag helpen en trekt daarom taken naar je toe. “Nee” zeggen vind je lastig. Je doet erg je best om alles goed te laten verlopen en als dat niet lukt voel je je schuldig. Loslaten vind je lastig. Je piekert misschien veel.
Teveel verantwoordelijkheid op je nemen kan ervoor zorgen dat je uitgeput of gefrustreerd raakt. Het kost veel energie en je raakt hierdoor steeds meer uit balans.

Het is dan belangrijk om de balans weer terug te vinden tussen je eigen verantwoordelijkheid nemen en aan de andere kant je grenzen aangeven en loslaten wat niet voor jou bestemd is. Loslaten wat niet op jouw bordje hoort.

Tijdens coachtrajecten worden op dit vlak vaak waardevolle inzichten verkregen en stappen gezet zodat er weer ruimte komt voor rust en geluk.

Wil jij ook je grenzen aan gaan geven? Meer energie overhouden voor de dingen die écht belangrijk voor jou zijn? Leren loslaten? Meer rust in je hoofd, je lijf en je dagelijks leven?

Neem dan contact met me op voor een gratis oriënterend en inspirerend gesprek van een half uur in mijn praktijkruimte of online. Je mag jezelf dit gunnen. Je bent van harte welkom!

Boek je gratis gesprek op www.froukjecoach.nl/gratis.