Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Mijn grote les van de afgelopen 10 jaar

“Ga je mee voetballen?” Vroeg m’n zoon nadat ik na het eten net de vaat had gedaan en had opgeruimd en echt zin had om even op de bank te zitten met een mooi boek. Ik had me verheugd op dat moment en toen kwam die vraag van m’n zoon. Ik heb dan zo de neiging om “ja” te zeggen tegen hem. En dat weet hij. Hij maakte het nog wat moeilijker: met jou voetballen vind ik echt het leukste wat er is. Ooooh, die kleine boef❤
Ik weet van mezelf dat ik zorgzaam en behulpzaam ben en graag klaar sta voor anderen. Dit zijn krachten en kunnen ook valkuilen worden. Inmiddels heb ik ervaren en geleerd dat ik die behulpzame en zorgzame kant niet alleen voor anderen, maar ook voor mezelf mag inzetten. En dat ik niet alleen voor een ander klaar hoef te staan maar ook klaar mag staan voor mezelf. Dus ik koos eerst voor dat boek op de bank en daarna ging ik alsnog een balletje trappen met m’n zoon⚽️
En toch moet ik elke keer weer even door het ongemak heen, en dat is oké. Dat geeft weer aan dat die kwaliteit van behulpzaamheid en zorgzaamheid er nog altijd is.
Wat een grote les voor mij was van de afgelopen 10 jaar wordt mooi duidelijk door deze metafoor:

𝗭𝘂𝘂𝗿𝘀𝘁𝗼𝗳𝗺𝗮𝘀𝗸𝗲𝗿
In het vliegtuig als de zuurstof wegvalt in de cabine, vallen er zuurstofmaskers naar beneden. In de instructie raden ze ouders altijd aan om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten en daarna pas het masker bij je kind.
De gedachte is natuurlijk dat als je nog bezig bent met dat van je kind en je valt flauw door een gebrek aan zuurstof, je jezelf niet meer kunt redden.
Zo werkt dat ook in het dagelijkse leven. Als je eerst voor anderen zorgt en je vergeet jezelf, ga je er uiteindelijk aan onderdoor. Dan ben je ook niet meer in staat voor een ander te zorgen, laat staan voor jezelf.

Het was een grote les voor mij. Toch hoop ik dat het voor jou zo ver niet hoeft te komen. Het is dan ook mijn missie om andere vrouwen te helpen om ook echt in hun kracht te gaan staan. Niet vanuit arrogantie of egoïsme, maar vanuit liefde voor anderen en voor zichzelf. Het zorgt voor zoveel meer rust, energie en zelfvertrouwen❣