Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

De kracht van de natuur

de kracht van de natuur

Toen ik veel stress had en heel vermoeid was heeft de natuur me geholpen weer meer rust en ontspanning te vinden.
Ik dacht eerst: “Wandelen in de natuur? Dan word ik toch nog vermoeider?โ€. Niets was minder waar!

Het was voor mij echt een rust-moment, een oplaad-moment. Soms had ik zelfs geen zin om weer naar huis te gaan. Ik voelde me relaxed in het bos. Soms ging ik gewoon lekker zitten op een boomstronk of bankje. Ik ging vaak met meer energie naar huis.

In een periode van veel stress en vermoeidheid is de neiging soms groot om op de bank te gaan hangen; maar naar buiten gaan, de natuur in, bij voorkeur in beweging geeft je weer (veer)kracht.
2 jaar geleden was ik op een event van de Nobco (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), waar ik lid van ben. Onderzoeksjournalist Mark Mieras gaf daar een zeer boeiende lezing over de wetenschappelijk bewezen effecten van de natuur op ons brein:

๐ˆ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ฎ๐ง๐ฌ๐ฒ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐ฆ
Als je in groene natuur bent zorgen de stofjes die planten afscheiden (fytonciden) ervoor dat we weerbaar worden, ons immuunsysteem wordt geactiveerd.

๐๐ข๐ž๐ค๐ž๐ซ๐ž๐ง
Ook zorgt de natuur ervoor dat ons piekercentrum minder actief is. Er is een oorzakelijk verband tussen stress, piekeren en negatieve emoties. Zoals je wellicht weet is piekeren het rondpompen van steeds dezelfde gedachten. Het zijn repeterende, vaak negatieve gedachten. Je hersenen belopen dan steeds hetzelfde gedachtenpaadje. Gaan wandelen en de natuur ingaan helpt om van dat gedachtenpaadje te komen en minder negatieve emoties te hebben (en daarnaast helpen de coachgesprekken en de coachmethodieken die ik gebruik๐ŸŒฟ).

Om die reden coach ik niet alleen in mijn praktijkruimte, maar ook wandelend in de natuur.๐ŸŒณ

Zoek jij deze week ook de natuur (weer eens) op?

Wil je meer tips voor meer rust, energie en zelfvertrouwen?ย ๐Ÿ€
Download dan mijn gratis E-book met 7 waardevolle tips opย www.froukjecoach.nl/e-bookย ๐Ÿ’•