Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Moet sporten altijd leuk zijn?

sporten leuk

Is sporten of bewegen een middel of een doel?
Voor mij is het een middel om mijn doel te bereiken om lekker in mijn vel te blijven zitten en (hopelijk) vitaal oud te worden.

Dus moet sporten of bewegen dan altijd leuk zijn? Volgens mij niet.
Ik spreek regelmatig mensen die niet echt een sport kunnen vinden die leuk is en blijven zoeken. Of even “between sport” zitten. Voor mezelf gold dit ook een tijd.

๐’๐š๐š๐ข
Zo vond ik sporten in een sportschool eerst saai en ik vertelde mezelf ook nog dat ik niet zo sportief ben. Dus deed ik het minder vaak dan goed voor mij zou zijn. Maar sporten/bewegen hoort ook echt in de categorie zelfzorg. Bij een gezonde leefstijl. Het is zowel goed voor je lichaam als geest.
Sporten/bewegen is dus (vaak) niet het DOEL, maar een middel om je doel te bereiken.

๐‹๐ž๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ซ๐ข๐ 
Ikzelf heb tijdens m’n vaste sport-moment inmiddels een fijne podcast op, zodat mijn leergierige kant ook aan haar trekken komtย ๐Ÿ˜„. Het voldane gevoel werkt dan dubbel. Goed voor m’n lijf gezorgd en weer wat geleerd.
Dit kun je ook doen met een luisterboek of een masterclass. Of geniet van je favoriete muziek tijdens het sporten. (Dit werkt trouwens ook heel goed tijdens andere klusjes zoals was opvouwen of schoonmaken)

Wil jij ook oude patronen doorbreken en helpende, nieuwe gewoontes ontwikkelen? Is het tijd voor meer zelfzorg? Dan is mijn Online training Patronen doorbreken voor meer rust en geluk wat voor jou.ย ๐Ÿ€ย Je vindt de training opย https://www.froukjecoach.nl/cursuspatronendoorbreken

Foto:ย Colin Bos Fotografie