Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Nieuw balans vinden

nieuw balans vinden
Heb jij dat ook nu er weer meer actie is, feestjes en live afspraken, dat je moet wennen aan al die prikkels? Ik merk dat wel. Ik herken ook veel in de kenmerken van HSP, dus ben gevoeliger voor prikkels.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐˜€
Hoe je reageert op prikkels hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld of je hoogsensitief bent of niet. En of je introvert, extravert of ambivert bent.
Daarom kun je jezelf niet met een ander zโ€™n leefstijl of agendaplanning vergelijken of dat willen bijbenen. Iedereen is uniek en heeft een unieke gebruiksaanwijzing!

๐—œ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐˜๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต?
Onze jongste zit sinds de zomer op zwemles, de middelste zit op voetbal en schaatsen, de oudste op ponyles en schaatsen. Ikzelf op tennis en 1x p/w sportschool. Arno biljart en de thuiswedstrijden van SC Heerenveen bezoekt hij weer.

En daarnaast zo nu en dan een kindje ziek thuis, ikzelf paar dagen niet fit, buurtfeest, meer verjaardagen, afspreken met vriendinnen, uit eten, bestuursuitje, op school helpen, de voetbalwedstrijden voor m’n zoon op zaterdagochtend weer los. De zomerkleding uit de kast, winterkleding uitzoeken en kopen.

Daarnaast werkt Arno meer dan fulltime (2x fulltime) op de boerderij en zit m’n coachpraktijk vol voor de komende maand.

Nu alles weer โ€˜losโ€™ gaat is het voor ons lijf en brein ook weer even wennen. Bij elke verandering moeten we in feite weer even opnieuw kalibreren, ijken of balanceren. Om de balans weer terug te vinden.

Ik heb daarom afgelopen periode ook meerdere keren ‘nee’ gezegd.
Is het realistisch? Vraag ik mezelf dan regelmatig af terwijl ik naar m’n agenda kijk. ‘Is het realistisch wat ik van mezelf wil vragen?’ Dit helpt mij bij het ‘nee’ zeggen.

Geef jezelf ook die ruimte, zodat je jezelf niet verliest te midden van alle actie.

Zelfzorg is niet egoรฏstisch, het is noodzaakโค
ย 
ย 
ย 
ย