Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

De invloed van boeken, films en nieuws

invloed van boeken

Boekenwurm, zo werd ik vroeger wel genoemd. Ik vind boeken magisch. Je verdwijnt helemaal naar een andere wereld, beleeft avonturen, leeft mee met de hoofdpersonen. De serie van 7 zussen las ik in één adem uit, boeken van Dan Brown, Nicci French, Santa Montefiore en nog vele anderen.

Maar ik heb wel ervaren dat het soort boeken dat je leest van invloed kan zijn op je eigen stemming en mindset.

Zo lees ik bewust geen thrillers meer, hoe gaaf ik dat ook vond. Nicci French, Karin Slaughter enz. Ik lees ze niet meer omdat ze m’n mind negatief beïnvloeden. Die boeken (en ook films in die categorie) zetten m’n brein, m’n mindset op een niet-helpend spoor.

Ik weet dat dit ook komt omdat ik veel herken in de kenmerken van HSP (Hoog Sensitief Persoon). Ik heb veel inlevingsvermogen en ben gevoelig. Bij HSP is er ook sprake van diepgaandere informatieverwerking.
Een thriller komt daardoor nog meer binnen.

Zo keek ik laatst een aflevering van Flikken Maastricht “gezellig” met Arno mee. Ik beleefde de serie ‘s nachts nogmaals in m’n dromen en werd onrustig wakker. Kon me de droom (nou ja meer een nachtmerrie) ook nog goed herinneren.

Ook nieuws maakt me onrustig. Ik heb sinds een paar jaar ook een nieuws-filter en dat bevalt me ook goed.

Het hoort allemaal bij mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing. En ik kan er wel tegen vechten en net doen of al dat nieuws of die thriller me niets doet. Maar de realiteit is anders. Dus accepteer ik het en omarm mijn gevoeligheid, empathie en inlevingsvermogen.

Wil jij jezelf ook meer accepteren? Stap voor stap werken aan meer zelfcompassie en zelfvertrouwen? En wil jij met meer rust en meer energie door het leven gaan? Download als eerste stap dan m’n gratis E-book met 7 tips voor meer rust, meer energie en meer zelfvertrouwen via www.froukjecoach.nl/e-book 💕

Of als je meteen in actie wilt en jezelf hoog op je prioriteitenlijstje wilt (gaan) zetten: boek een oriënterend gesprek op https://froukjecoach.nl/inspiratie-gesprek!