Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

“Mijn tijd komt nog wel, nog even doorzetten”

mijn tijd komt nog wel

Als je dit te vaak denkt dan zit je misschien wel in de wachtkamer van je eigen leven. En het klinkt ook best nobel, dat je jezelf tijdelijk wegcijfert voor anderen. Dat je in feite de ander hoger in prioriteit hebt dan jezelf. Ik ben echt van het krachtgericht coachen en zie dan altijd meteen de prachtige kwaliteiten, zoals in dit geval doorzetten, behulpzaamheid en zorgzaamheid. En wellicht bescheidenheid.

Maar als het voor jou voelt als doorzetten en dat je het gevoel hebt dat jouw tijd nog komt. Dan klopt het niet. Dan stroomt het niet. Het voelt dan waarschijnlijk meer als overleven dan als voluit leven. En uiteindelijk gaat het ten koste van jouw menselijk kapitaal.โค

๐—ช๐—ฎ๐—ป๐˜ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—น?

Als je werk bijvoorbeeld al langere tijd geen voldoening geeft en misschien ook een (grote) stressbron is, dan is het heel belangrijk actie te ondernemen en het gesprek aan te gaan.
Langdurige stress is schadelijk en kan leiden tot een burn-out. Maar te lange tijd onderprikkeld zijn en geen voldoening krijgen kan op lange termijn voor een Bore-out zorgen. De symptomen zijn ongeveer gelijk aan een Burn-out. Bij een Bore-out heb je vaak een gevoel van nutteloosheid, heb je te maken met het verlies van zelfvertrouwen en ben je ook heel vermoeid.

๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—น:
Ik nam ontslag als jurist toen onze jongste 10 maand oud was. Ik had een combinatie van teveel stress en geen voldoening. Toen was het voor mij duidelijk wat me te doen stond. En kwam ik in de maanden daarna achter mijn missie, mijn zingeving.
Snap dat niet iedereen dat een fijne stap vindt om het roer zo om te gooien. Maar dat hoeft ook niet. Maar gun jezelf in ieder geval het onderzoek. Geef die gedachten ruimte, maak het bespreekbaar. Het zit allemaal in je. Zolang je het uitstelt of wegduwt blijf je die onrust en stress voelen.

Het is vaak al heel helpend om je stressbronnen op het werk te onderzoeken en daarin stappen te zetten. Dat vergt wel wat inspanning en assertiviteit, maar ik help je graag die stapjes te zetten. Wedden dat je na afloop trots bent op jezelf? En ik op jouโฃ