Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

De leertrap

De leertrap
Ik zeg vaak tegen mijn klanten als we met een methodiek aan de slag gaan: Het is een leerproces en geen presteerproces.
ย 
Als je het als een leerproces ziet, dan is het veel logischer dat het met vallen en opstaan gaat. Zoals je ook leert fietsen, lopen, autorijden, lezen. Eerst kon je het nog niet en met de juiste mindset en veel oefenen kun je later iets wat je eerst nog niet kon.
ย 
๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ
En deze leertrap illustreert ook zo mooi dat je door bepaalde weerstand/innerlijke stemmetjes heen mag en dus met je mindset aan de slag mag voordat je je doel behaalt. En dat het heel normaal is om het even niet te weten. Deze leertrap helpt je om uit je comfortzone te komen en dat het niet vanzelf gaat.
ย 
๐—ฉ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐˜
Deze trap sluit ook mooi aan bij de ‘Groeimindset’ van Carol Dweck. Dweck onderscheidt de vaste mindset en de groeimindset. Bij een vaste mindset ga je er vanuit dat je beperkt kunt groeien als mens. “Zo ben ik nu eenmaal” hoor je iemand met een vaste mindset bijvoorbeeld zeggen. Bij een vaste mindset ga je er vanuit dat een groot deel van je eigenschappen zijn aangeboren, dat je niet kunt veranderen en dat intelligentie vast staat. Zoals je leest zit je met deze mindset niet in de leer/ontwikkel-modus en bereik je minder dan mogelijk is.
ย 
๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐˜
Bij een groeimindset ga je er vanuit dat succes/resultaat bepaald wordt door inzet en het opdoen van ervaringen. Dus doorzettingsvermogen en inzet zijn belangrijke factoren. En niet alleen het eindresultaat telt, maar ook zeker de weg er naartoe. Veel (Olympische) topsporters hebben bijvoorbeeld ook een groeimindset.
Het is soms nog een hele hersengym, dit proces. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen en dat er begeleiding, fijne tools en methodieken zijn!
Kom gerust eens langs voor een oriรซnterend gesprek als je hulp zoekt om deze ladder te beklimmen voor het krijgen van meer rust, meer energie en meer zelfvertrouwen. Voor meer geluk en balans in je leven.๐Ÿ€
ย 
En die begeleiding kan zowel in het Nederlands alsin het Frysk!