Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

3 tips voor meer zelfvertrouwen

3 tips voor meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als ik terugdenk aan mijn studententijd in Groningen dan gun ik mezelf achteraf wel wat meer zelfvertrouwen. Ik vond het superspannend om iets klassikaal te zeggen, ik stelde liever geen vragen, want stel je voor dat het een domme vraag zou zijn… en al die ogen en oren gericht op mij, m’n stressniveau ging bij voorbaat al omhoog.
Ik ben blij dat ik nu durf te zeggen wat ik te zeggen heb, ook al vind ik dat soms ook wel spannend. Maar ik laat me niet meer klein houden door onzekerheid.
Bij die angst die ik toen voelde om iets te zeggen, om zichtbaar te zijn, het gebrek aan zelfvertrouwen, daar had ik achteraf wel wat coaching bij kunnen gebruiken. Zodat ik mezelf goed zou leren kennen, meer in mijn kracht zou gaan staan en zou leren omgaan met die negatieve, kritische gedachten (wat pas later gebeurde). Misschien was ik dan wel geswitcht van studie denk ik soms… of had ik een hele andere studiekeuze gemaakt… al heeft mijn loopbaan als jurist me ook hele waardevolle ervaringen en inzichten gebracht. En kan ik me nu goed verplaatsen in mijn klanten die bijvoorbeeld ook vastlopen, onzeker zijn, veel piekeren of veel stress ervaren.
Mocht je wel wat meer zelfvertrouwen willen, hierbij 3 tips:
Tip 1: Let op je lichaamshouding.
Houd je rug recht, je voeten stevig op de grond op heupbreedte, adem naar je buik, maak oogcontact. Je straalt meer zelfvertrouwen uit en het heeft een positief effect op je hormoonbalans zodat je het ook van binnen voelt.
Tip 2: Leer omgaan met je innerlijke criticus.
Mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen zijn vaak erg kritisch op zichzelf. Word je hier bewust van en besef dat jij die kritische gedachten niet bent en niet hoeft te geloven. Ga mild met jezelf om, net zoals je omgaat met een goede vriend(in). (Ik gebruik een aantal coachmethodieken waardoor je snel stappen zet op dit vlak).
Tip 3: Zorg goed voor jezelf.
Voldoende beweging en (nacht)rust, gezond eten en ontspanning zijn belangrijke componenten als het gaat om het vergroten van je zelfvertrouwen.

Maar ik besef me heel goed dat het heel lastig kan zijn om dit alleen te doen.
Wil je die onzekerheid graag eens goed aanpakken? Ik help je daarbij graag. Nu in december een kadootje voor jou: 50% korting op het eerste coachgesprek (€47,50 ipv €95,00). Neem contact op via mail@froukjecoach.nl.