Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

De invloed van taal

“Veel moeten”, “Dat is heel lastig”, “Wat dom/slecht van mezelf”. Zomaar een paar voorbeelden van negatief geladen taal.
➡️ Het woord “moeten” voelt als dwang, alsof er geen keuze is.
🗻 “Heel lastig” voelt als een hele hoge berg die je moet beklimmen.
💔 Met “Wat dom/slecht van mezelf” maak je jezelf (onnodig) klein en is de zelfliefde ver te zoeken.
Je onderbewuste krijgt al deze taal ook mee en dit werkt door. Dit merk je en voel je. Het doet iets met je stress-level en je eigen zelfvertrouwen. Vervang moeten eens door willen. Of i.p.v. willen: wat gun ik mezelf?🙏 En vervang “dat is heel lastig” eens door “dat is nog niet zo makkelijk”, zelfde materie voelt een stuk lichter vind je niet? Het woordje ‘nog’ geeft bovendien ruimte voor groei/leren.🌿 En vervang “wat dom/slecht van mezelf” eens door: “kan gebeuren” of “ik heb m’n best gedaan”. Voel je het verschil? Hele andere energie en meer vanuit zelfliefde. Het gaat immers om de intentie, niet om perfectie.❤ Welke automatische gedachten/uitspraken wil jij vervangen? Wil je meer tips? Download dan mijn gratis E-book 7 tips voor meer rust, energie en zelfvertrouwen op www.froukjecoach.nl.