Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Feel the fear and do it anyway

Jarenlang was ik ongelukkig in mijn baan als jurist. Ik bleef lang in deze baan hangen, want het roer omgooien voelde zo spannend. Dus bleef ik doen wat ik altijd deed en teerde ik langzaam in op mijn reserves.

Door die spanning en angst bleef ik lang in die ongelukkige situatie hangen. Zo gaat het vaak als we iets nieuws willen proberen of spannende stappen gaan zetten die ons uiteindelijk wel verder helpen in onze groei en ons geluk: dan voelen we spanning en angst. Zo werkt ons brein, dat wilt het liefst dat we blijven doen wat we altijd doen. In die comfortzone blijven. Dat voelt veilig en vertrouwd, maar het geeft ook gauw een gevoel alsof je geleefd wordt. Maar ons brein is vooral bezig met overleven en niet met ons gelukkig maken. Daarom zeggen ze ook wel dat angst een slechte raadgever is. Als je leeft vanuit angst, dan leef je met de handrem erop.

Ik ben het daarom niet helemaal eens met de quote: Volg je gevoel. Want angst is ook een gevoel. Het duidelijk krijgen van je diepere verlangens, je waarden, je dromen en je wensen is daarom veel waardevoller. Het gaat dan echt om het duidelijk krijgen van jouw zingeving, ontdekken waar jij voor staat, wat jij belangrijk vindt. Toen ik op dit vlak gecoacht werd en duidelijkheid kreeg wist ik wat me te doen stond. Vanuit daar kon ik zeggen: Feel the fear and do it anyway.

Foto: Colin Bos Fotografie