Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Vandaag heb ik spierpijn. Ik heb gisteren gesport en m’n grenzen opgezocht. Spierpijn doet me denken aan de pijn die ik had in het verleden. Vanaf een jaar of 15 had ik pijn in mijn rechterbeen. De buitenkant zeurde vaak. Het werd een jarenlange zoektocht naar verlichting. Eerst naar de huisarts en toen naar verschillende specialisten. Ik was degene die altijd paracetamols op zak had, anders hield ik het niet lang vol als we op stap gingen. Dan wilde ik het liefst z.s.m. naar huis of ergens zitten.

Een specialist wilde zelfs de zenuw in m’n bovenbeen uitschakelen. Dat ging me veel te ver. Via een fysio belandde ik bij een podotherapeut en steunzolen bleken mijn redding. Al die tijd stond ik scheef door een beenlengte verschil en een iets doorgezakte voet. Het was niet overduidelijk, maar mijn systeem is gevoelig afgesteld. Ik ben gevoelig voor prikkels en dus ook voor pijn. Dat beenlengte verschil verklaart achteraf ook waarom ik vaak scheef op m’n paard zat. De stijgbeugels waren steeds wel even lang, maar mijn benen niet.

Soms loop ik op slippers of zonder zooltjes en dan wordt meteen duidelijk hoe het was. Dat motiveert mij om die zooltjes toch in te doen. Ik ben blij dat ik mijn zoektocht destijds heb doorgezet!

Later kreeg ik nog 2x te maken met langdurige pijn. Door de lange dagen op kantoor achter de PC (als jurist) en de stress die ik daar bij ervaarde kreeg ik RSI/CANS klachten. Ook hier veel fysio-behandelingen voor gehad en veel pijnstillers geslikt.

Tijdens de zwangerschappen kreeg ik bekkenklachten en heb daar veel behandelingen voor gehad. Uiteindelijk kreeg ik het vertrouwen in m’n lichaam weer terug. Ik ben zo dankbaar dat ik weer lange wandelingen kan maken.
Ik merk dat alle 3 gebieden m’n zwakke plek blijven. Het is nu een signaal dat ik, uit zelfzorg, die zolen in mag blijven doen. Het is een reminder om in beweging te blijven, niet te lang in dezelfde houding te zitten en ook op tijd rust te nemen.
Voor m’n lijf is het ook heel prettig dat ik niet meer een kantoorbaan en lange reistijd heb, maar nu ook regelmatig wandelend m’n werk kan doen!

Heb jij ook ‘zwakke plekken’ die jou signalen geven om bij te sturen?