Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Grenzen aangeven

grenzen aangeven
Voor de zomervakantie kwam er een run aan aanvragen voor kennismakingsgesprekken en daaropvolgende coachtrajecten. Terwijl er door de schoolvakantie de komende weken juist minder tijd is om te coachen.

Ik ervaarde zelf weer even hoe lastig het soms is om je grenzen aan te geven. Ook ik als coach die hier dagelijks klanten bij helpt vond het lastig. Want ook ik ben uiteraard een mens, en geen robot.โคย Er zijn allerlei belangen waarmee ik rekening wil houden. De belangen van m’n (toekomstige) klanten, de belangen van Arno, de belangen van m’n kinderen en last but not least, mijn eigen belangen en die van mijn coachpraktijk (ook een grote passie van mij).

Er zijn al een paar weken van de zomervakantie volgepland, m’n ๐๐จ๐จ๐ซ๐ณ๐ž๐ญ๐ญ๐ž๐ซ en de ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ง๐ž๐ฆ๐ž๐ซ in mij zeiden dat ik in de andere weken wel in de ochtend en op avond kon werken. Arno vond dat ook prima.
M’n ๐›๐ž๐ก๐ฎ๐ฅ๐ฉ๐ณ๐š๐ฆ๐ž, ๐ž๐ฆ๐ฉ๐š๐ญ๐ก๐ข๐ฌ๐œ๐ก๐ž kant was bezig met de belangen van m’n klanten. Dat ik mensen toch niet kan laten wachten terwijl ik ze nu ook al kan helpen. En deze kant wil er juist ook voor de kinderen zijn. Dus dat botste al wat.
Mijn ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐›๐ฎ๐ข๐ค๐ ๐ž๐ฏ๐จ๐ž๐ฅ en ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ค ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ณ๐จ๐ซ๐  zeiden wat anders. Namelijk dat ik ook een paar weken helemaal vrij wil zijn. Even de boel de boel laten, wat omlummelen, niet op de tijd letten. Ik wil nog een nachtje alleen weg en we gaan een week met de kids. Daarnaast wil ik ook nog lekker thuis wat uitjes doen. Zwemmen als het mooi weer is, boswandelingen maken, afspreken met vrienden, op de motor met Arno. Ik ben dan minder flexibel als ik ‘s ochtends of ‘s avonds ga werken. Bovendien vind ik schoolvakanties meestal wat pittiger, intensiever door meer prikkels. En ik wil ook niet interen op m’n eigen reserves. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor een ander zorgen zegt mijn zelfzorg-stuk er nog even bij.โค

Dus hierbij geef ik (met hulp van mijn zelfzorg-deel) m’n grens aan. Als je bij mij in coaching wilt, dan ben je eind augustus/begin september van harte welkom om een persoonlijk coachtraject te starten! Neem gerust nu al contact met me op om alvast een afspraak in te plannen of om te bespreken/checken/voelen of ik jou kan helpen met de thema’s waar jij tegenaan loopt! Daar maak ik zeker tijd voorโฃ
ย 
ย 
ย 
ย