Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Bescheidenheid siert de mens

Bescheidenheid siert de mens

Ik spreek regelmatig klanten die als prachtige eigenschap hebben dat ze bescheiden zijn, het is één van hun kernkwaliteiten. “Bescheidenheid siert de mens” zegt het spreekwoord ook. Bescheidenheid betekent dat je je prestaties voor zichzelf laat spreken en jezelf niet bijzonderder vindt dan een ander. Van Dale zegt: 𝘑𝘰𝘯π˜₯𝘦𝘳 𝘦𝘯π˜ͺ𝘨𝘦 𝘣𝘳𝘢𝘡𝘒𝘭π˜ͺ𝘡𝘦π˜ͺ𝘡, 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘻π˜ͺ𝘀𝘩𝘡π˜ͺ𝘨, 𝘯π˜ͺ𝘦𝘡 𝘡𝘦 𝘨𝘳𝘰𝘰𝘡.
Die bescheidenheid heeft alleen ook een valkuil, namelijk dat je jezelf onzichtbaar maakt. Dat je niet zegt wat je te zeggen hebt, dat je jezelf wegcijfert. Je staat dan niet in je kracht. Vaak speelt een stuk onzekerheid ook mee.

Door ‘aan jezelf te werken’, te werken aan je zelfvertrouwen, je overtuigingen, je identiteit, je waarden en je zingeving kom je weer in je kracht te staan.

Wil jij tips voor meer rust, meer energie en meer zelfvertrouwen? Download dan mijn gratis E-book viaΒ www.froukjecoach.nl/e-book