Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Mijn High Sensation Seeker

High sensation seeker

Wist je dat er nog een categorie onder de HSP-ers is? Dat is de High Sensation Seeker.

Van de HSP-ers is 30% High Sensation Seeker. De High Sensation Seeker is prikkelzoekend. Terwijl de overige 70% van de HSP-ers prikkelmijdend is.

Ik ben een HSP-er die ook High Sensation Seeker (HSS) is. Het was een verademing om daar achter te komen. Ik licht het aan de hand van mijn behoeftes toe, maar voor een andere HSS-er kan het in andere dingen zitten.

๐—ญ๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ
Ik vind het geweldig om op onze quad te rijden, bij Arno achterop de motor te zitten, te skiรซn, te snowboarden. En houd ook van fysieke snelheid. Maar wel altijd weloverwogen, ik loop niet in 7 sloten tegelijk (wat een echt HSP-kenmerk is).

๐—ข๐—ฝ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป
Ik leer graag nieuwe mensen kennen en ben heel leergierig. Ik ga liever naar een plek waar ik nog nooit geweest ben, dan terug te gaan naar dezelfde plek. Bijvoorbeeld niet twee keer naar dezelfde camping of vakantiebestemming. Sinds een paar jaar ga ik in de zomer een nachtje alleen weg. Geeft me zo’n heerlijk vrij gevoel. 2020 Bergen aan Zee, 2021,Makkum Beach. Heb je tips voor dit jaar?

๐—ก๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ผ๐˜ ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป
Ik kijk nooit 2x dezelfde film en lees nooit 2x hetzelfde boek. Ik houd van afwisseling en de dagelijkse dingen doe ik niet graag volgens een vaste routine. Ik kan snel verveeld raken.

Een HSP HSS-er leeft eigenlijk met รฉรฉn voet op de rem en รฉรฉn voet op het gaspedaal. Belangrijk als de HSS-kant zich heeft uitgeleefd, dat er dan weer genoeg rust tegenover staat.

Dus aan de ene kant ligt overprikkeling op de loer. Genoeg ontspanning en hersteltijd is heel belangrijk (voor alle HSP-ers).

Aan de andere kant ligt onderprikkeling op de loer, dus soms is het ook tijd voor actie (vaker nodig bij HSS-ers).

Zo leer je mij nog een beetje beter kennen. En hopelijk geeft het je weer nieuwe inzichten. Was jij bekend met de HSP High Sensation Seeker?