Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Vanuit rust komt de kracht

Vanuit rust komt de kracht

Ken je die uitdrukking “Rust roest?”. Ik had ‘m lange tijd in m’n hoofd en gunde mezelf geen rust. Er was altijd wel iets te doen. Rusten was iets wat ik moest verdienen.

En “Rust roest” is voor sommigen juist een stukje motivatie om wat meer in actie te komen. Want net als met voertuigen die gaan roesten als ze te lang stilstaan, worden mensen ook minder vitaal als ze te weinig bewegen.

Maar mijn klanten zijn vaak degenen die juist behoefte hebben aan rust, ontspanning, relaxen. Maar het zichzelf vaak niet gunnen, er geen tijd voor hebben of vinden dat ze het moeten verdienen. Net als ikzelf vroeger.
Het gevaar is dat onze bordjes steeds voller raken, er steeds meer ballen in de lucht te houden zijn.
En onze hersenen hebben tegenwoordig al veel meer prikkels te verwerken dan vroeger.
Daarnaast kan -net als bij mij – een stuk hooggevoeligheid ook meespelen waardoor er nog meer prikkels op je afkomen en je ook meer hersteltijd nodig hebt.

De quote die mij daarom meer geholpen heeft om in balans te komen is
“Vanuit rust komt de kracht”.
Dat je jezelf het gunt om even aan de lader te gaan om met een vollere batterij (lees: blijer, enthousiaster, energieker, ontspannender, zelfverzekerder) weer verder te gaan.

Welke quote kies jij vandaag?
“Rust roest” of “Vanuit rust komt de kracht?

Heb jij behoefte aan meer rust? Meer energie? Meer zelfvertrouwen? Wil jij van jezelf een prioriteit maken? Stuur me een pb/dm!

𝗪𝗮𝘁 𝗸𝗹𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘇𝗲𝗴𝗴𝗲𝗻:
“Ik heb veel handvaten voor mezelf gekregen. Ik weet nu mijn grenzen en verantwoordelijkheden meer af te bakenen, wat zorgt voor meer rust en zelfzorg” (Miranda)
“Inmiddels merk ik dat ik een zelfverzekerdere en krachtigere ik ben geworden. Ook van de mensen om mij heen heb ik dit mooie compliment te horen gekregen. ❤️ Ik heb mijzelf met hulp van Froukje weer op nummer 1 gezet en dat voelt ontzettend goed!💪“ (Mirthe)