Froukjecoach – Persoonlijke ontwikkeling I Lifecoaching

Rondjes lopen in je hoofd

Rondjes lopen in je hoofd

Pieker jij wel eens? Piekeren wordt in eerste instantie gedaan om een oplossing te vinden voor een probleem. Of voor een eventueel (hypothetisch) probleem. En aangezien onze hersenen probleemoplossers zijn…
Bij piekeren is het alsof je rondjes loopt in je hoofd. Vaak denken mensen dat piekeren zin heeft en durven er daarom niet mee te stoppen. Maar het kost vooral veel negatieve energie en geeft een vol hoofd.

Piekerstoornis
In piekeren was ikzelf ook heel goed. Ik kreeg toen ik begin 20 was zelfs te horen dat ik een piekerstoornis had.
Ik verbaas me nu over die woorden. Want het was erg demotiverend om te horen, net alsof er iets mis met mij was. Een stoornis klonk voor mij ook als iets waarmee ik moest leren leven.
Ik zie nu in dat dit toen ook zo gelabeld werd omdat de begeleiding dan vergoed werd door de zorgverzekering.

Ik ben blij dat ik ben blijven zoeken, blijven leren en ontdekken! En dat ik inspirerende mensen vond die mij hielpen mezelf verder te ontwikkelen.

Nu weet ik dat ik er niet mee hoefde te leren leven. Ik was gewoon een hooggevoelige, soms onzekere jonge vrouw die de tools nog niet had om om te gaan met de uitdagingen en prikkels die op mijn pad kwamen.

Vol hoofd
Wist je dat hooggevoelige mensen vaker piekeren dan niet-hooggevoelige mensen?
Kenmerken van HSP zijn onder meer de diepgaande informatieverwerking en een sterk reflecterend vermogen.
HSP-ers denken en voelen dus meer en herkauwen situaties vervolgens.
Bovendien hebben ze vaak de optimale optie ambitie waardoor ze maar blijven denken en niet in actie komen.

Zo waardevol om jezelf beter te leren kennen en de inzichten en tools te krijgen om om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen.
Zodat je veel meer rust en geluk in je leven ervaart!
Wil je hierbij begeleiding? Neem gerust contact met me op naar de mogelijkheden.